Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangers aanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de Plantaardige runder teriyaki van Lekker Veggie.

Smaak, structuur en toepassing
Je kunt de plantaardige teriyaki stukjes bereiden in de koekenpan door deze voor vijf minuten op middelhoge temperatuur te bakken in wat olie of boter. Tijdens het bakken komt er een heerlijke geur vrij! Na vijf minuten regelmatig keren zijn de plantaardige stukjes mooi bruin geworden en is het tijd om ze te proeven. Qua uiterlijk kunnen het net dierlijke runderreepjes zijn. Op het moment van proeven zijn wij ook lichtelijk in de wat want deze textuur is bijna precies wat je gewend bent van de dierlijke variant. De bite is stevig, maar toch zacht. De smaak van de teriyaki vinden wij echter iets minder lekker, helemaal wanneer we het zo los eten. Deze teriyaki stukjes zijn dan ook niet bedoeld om los te eten, maar bijvoorbeeld door een heerlijk Aziatisch noedelgerecht te doen!

Voedingswaarden
De teriyaki stukjes worden verkocht in verpakking per 175 gram. Per 100 gram bevatten de stukjes 124 kcal. Hiervan bestaat 4 gram uit vet en 0,2 gram uit verzadigd vet. Dit is erg weinig! Daarnaast bevatten de teriyaki stukjes 7,5 gram koolhydraten, waarvan 1,1 gram suikers en 4,6 gram vezels. Deze teriyaki stukjes mogen dus gelabeld worden als een ‘bron van vezel’s! De twee belangrijkste macronutriënten in een vleesvervanger blijven natuurlijk eiwitten en zout. Per 100 gram bevatten deze stukjes 14,3 gram eiwitten en 1,04 gram zout. Qua zout is dit iets hoger dan gewenst, maar dan hoeven we ook direct minder zout toe te voegen aan het gerecht! Als laatst zijn deze teriyaki stukjes verrijkt met vitamine B12 en ijzer!

Ingrediënten
De teriyaki stukjes bestaan uit gerehydrateerd soja-eiwit 86,8% (water, soja-eiwit 26%), sojasaus (water, sojabonen, zout, alcohol), zonnebloemolie, specerijen (knoflookpoeder, uienpoeder, gember, tomatenpoeder), natuurlijk aroma, gebufferd azijnpoeder (conserverend ingrediënt), zuurteregelaar: citroenzuur, appelextract, mineralen: ijzer(lll)difosfaat en zinkoxide, vitamine: B12 

De Plantaardige runder teriyaki van Lekker Veggie: 7,5
Voor de veganisten: De runder teriyaki stukjes zijn plantaardig, een go dus!
Voor de glutenallergie: De runder teriyaki stukjes bevatten geen gluten, ook een go dus! 

Plantaardige runder teriyaki van Lekker Veggie – €2,99 – Verkrijgbaar bij de Jumbo  

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram of in een reactie.

 

Summary
Vleesvervanger gtest: Lekker Veggie runder teriyaki
Article Name
Vleesvervanger gtest: Lekker Veggie runder teriyaki
Description
Het vleesvervangers aanbod blijft maar groeien! Vandaag testen we de plantaardige runder teriyaki van Lekker Veggie.
Author