Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (1 stemmen)

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de Mora Vega draadjesvlees kroketten.

Mora Vega draadjesvlees kroketten
Mora kennen we van de lekkere snacks en de geinige reclames met Cora. Sinds een aantal jaar biedt Mora ook een paar vegetarische en veganistische snacks aan, joepie! Dit product is een samenwerking tussen De Vegetarische Slager en Mora. De Vegetarische Slager is geen onbekende speler in de vleesvervanger wereld. Wij waren erg benieuwd naar deze kroketten en de textuur van het ‘draadjesvlees’.

Smaak, structuur en toepassing
Deze vegetarische kroket ziet er vanbinnen en vanbuiten uit als, nou ja, een kroket! De kroketten kunnen bereid worden op twee manieren. Zo kun je ervoor kiezen om ze in de oven te bereiden of in een airfryer. Deze Vega draadjesvlees kroket is niet geschikt voor de frituur! Je ziet duidelijk de vegetarische vervanger voor draadjesvlees zitten en de vulling ziet er smeuïg uit. En de smaak? Wauw! Wat vonden wij deze kroket ontzettend lekker. De buitenkant is heerlijk knapperig (vooral als je de kroket even laat rusten nadat je deze uit de oven/airfryer haalt), de vulling is super smeuïg en de vegetarische vervanger voor draadjesvlees smaakt heerlijk. Wij zijn fan.

Voedingswaarden
Één kroket weegt 75 gram. Per 100 gram bevat de Vega draadjesvlees kroket 241 kcal, wat iets aan de hoge kant is voor een vleesvervanger. Ook bevat de kroket 15 gram vet per 100 gram, waarvan 5,2 gram verzadigd vet. Dit is veel, maar evenveel als een rundvleeskroket van Mora. In de kroket zit 21 gram koolhydraten per 100 gram, waarvan 1,2 gram suikers. Ook bevat de kroket 4,7 gram eiwitten, 3,7 gram voedingsvezels en 1 gram zout. 

Ingrediënten
De ingrediënten van de vegetarische kroketten van Mora zijn Water, paneelmeel (tarwe), tarwebloem, vegetarisch draadjesvleesch 8% (water, vrije uitloopkippenei-eiwitpoeder, kleurstof: E150d), palmolie, zonnebloemolie, volkorentarwebloem, raapzaadolie, roomboter(melk), natuurlijk aroma (bevat selderij), gemodificeerd zetmeel, zout, lactose, glucosestroop, suiker, invertsuikerstroop, verdikkingsmiddelen: agar-agar, E466, ui, knoflook, melkeiwitten, dextrose, specerijen (o.a. peper <1%), kruiden (o.a.peterselie <1%) en tarwe-eiwit.

Mora Vega Draadjesvleeskroket: 8,5
Voor de veganisten: De Mora vega kroketten zijn helaas niet plantaardig, een no-go dus!
Voor de glutenallergie: De Mora vega kroketten bevatten gluten, ook een no-go!

Mora Vega Draadjesvleeskroket – €3,49 – Verkrijgbaar bij onder andere Albert Heijn

Heb jij deze vleesvervanger al getest? Wat vond je ervan? Laat het weten in een reactie, via Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
Vleesvervanger getest: Mora vega draadjesvlees kroketten
Article Name
Vleesvervanger getest: Mora vega draadjesvlees kroketten
Description
Het vleesvervangerschap blijft maar groeien, en daar zijn wij super blij mee! Vandaag testen we de Mora Vega draadjesvlees kroketten.
Author