Print Friendly, PDF & Email

Het aanbod aan vleesvervangers in de supermarkt blijft maar groeien en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen wij de Chick free van Naturli.  

Smaak, structuur en toepassing
De Naturli Chick free is een plantaardig alternatief voor kip. Op de verpakking van de Naturli Chick free stukjes staat geen bereidingswijze. Daarom kozen wij voor de meest gangbare bereiding, kort bakken in een pan. De structuur van de gebakken stukjes is erg luchtig en er zit weinig smaak aan. Het lijkt ons daarom erg lekker om de stukjes van tevoren te marineren in smaken die je zelf lekker vindt. Doordat de Chick free stukjes zo luchtig zijn, zullen ze marinades en sauzen erg goed opnemen. Ze zijn dan volgens ons ook perfect voor in een curry! Op de website van Naturli staan allemaal lekkere recepten met de Chick free.  

Voedingswaarden
Wij zijn erg positief verrast over de voedingswaarden van de Chick free. Per 100 gram bevat de Chick free maar 131 kcal en ze zijn ook nog eens erg licht. De stukjes bevatten per 100 gram 1,7 gram vet, waarvan 0,4 gram verzadigd. Daarnaast bevatten ze 5,8 gram koolhydraten waarvan 0,7 gram suikers, 2,8 gram vezels, 1,1 gram zout en maar liefst 21 gram eiwitten! Dat laatste is natuurlijk wat deze vleesvervanger ontzettend goed maakt, maar let wel op met de toevoeging van zout tijdens het koken.

Ingrediënten
Chick free bestaat uit water, 31% erwteneiwit, groentebouillon (zout, dextrose, gistextract, gedroogde groenten (ui, wortel, prei), natuurlijk aroma) en gefermenteerde dextrose.  

Chick free van Naturli: 8
Voor de veganisten: Chick free is plantaardig, een go dus!
Voor de glutenallergie: Chick free bevat geen gluten, ook een go dus! 

Naturli Chick Free – €3,59 – Verkrijgbaar bij de Albert Heijn

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram of in een reactie.

 

Summary
Vleesvervanger getest: Naturli Chick free
Article Name
Vleesvervanger getest: Naturli Chick free
Description
De voedingswaarden van Chick free stukjes van Naturli zijn zo goed, die moesten wij proberen! We hebben ze getest en delen onze bevindingen.
Author