Vleesvervanger getest: Pulled BBQ chunks van Oumph!
Jitske IJlstra

Vleesvervanger getest: Pulled BBQ chunks van Oumph!

donderdag 28 juli 2022
Het vleesvervangers aanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de Pulled BBQ chunks van Oumph! 

Smaak, structuur en toepassing
Er wordt op de verpakking aangeraden om de Pulled BBQ chunks in de vriezer te bewaren. Wanneer je deze wilt bereiden haal je ze uit de vriezer en bak je de Pulled BBQ chunks voor 5-6 minuten op middelhoog vuur. Voor het bakken zien de BBQ chunks er al heerlijk uit, echt alsof ze van de barbecue komen! Tijdens het bakken vult de keuken zich met een geur alsof er allerlei kruidige hapjes op de barbecue bereid worden, jammie! Na 6 minuten bakken waren bij ons de BBQ chunks nog bevroren vanbinnen. Uiteindelijk hadden de chunks 10 minuten nodig in de pan. Wellicht kun je ze dus beter eerst laten ontdooien!

De structuur van de Pulled BBQ chunks is stevig en ze hebben een goede bite, precies wat wij hoopten! Ook de smaak zorgt dat wij het niet bij één stukje kunnen houden. Ze zijn kruidig, een beetje zoet en rokerig, echt de bekende barbecue smaak! Het enige wat het product nóg lekkerder zou maken volgens ons is als ze net iets minder zout waren. Maar als jij dol bent op zout, dan zijn deze Pulled BBQ chunks perfect voor jou! Pas dan wel een beetje op met de toevoeging van extra zout aan je gerecht.


Voedingswaarden
Per 100 gram bevatten de Pulled BBQ chunks 115 kcal. Voor een vleesvervanger is dit onder gemiddeld, lekker door snacken dus! Dat ze uit zo weinig calorieën bestaan zal onder andere komen doordat de BBQ chunks helemaal geen vet bevatten. Per 100 gram bevatten de Pulled BBQ chunks 11 gram koolhydraten, waarvan 9,4 gram suikers. Dit vinden wij wat aan de hoge kant, maar producten met een barbecue smaak bevatten vaak veel suiker, dat hoort nu eenmaal bij deze smaak. Daarnaast bevatten de Pulled BBQ chunks 4,7 gram vezels, 14 gram eiwitten, 1,5 gram zout en 2,4 mg ijzer per 100 gram. Over deze voedingswaarden zijn wij best tevreden!  

Ingrediënten
De Pulled BBQ chunks bestaan uit de volgende ingrediënten: Getextureerd SOJA-eiwit 54,4% (water, SOJA-eiwitconcentraat), barbecuesaus 45,7% (water, kruiden (suiker, zout, gebrande suiker, tomaat, ui, knoflook, specerijen (paprika, gember, peterselie, zwarte peper, cayennepeper), zuurteregalaar (citroenzuur), koolzaadolie, natuurlijk aroma, maltodextrine, gemodificeerd maïszetmeel, aroma), tomatenpuree, appelsapconcentraat, azijn, rookaroma). 

De Pulled BBQ chunks van Oumph!: 9
Voor de veganisten: De Pulled BBQ chunks zijn plantaardig, een go dus!
Voor de glutenallergie: De Pulled BBQ chunks bevatten geen gluten, ook een go dus! 

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram of in een reactie.

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.