...

Vleesvervanger getest: Soto burger High Protein

door | 4 mei 2023 | burgers, De Hippe Vegetariër, Merk vleesvervanger, Soto, Vleesvervangers

Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangeraanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij de burger High Protein van Soto!

 

Smaak, structuur en toepassing

Deze High Protein burger van Soto is samengesteld uit erwt- en tuinboonproteïne voor een gezonde, milieuvriendelijke bron van extra eiwitten. Soto voegt hiermee opnieuw een authentiek product toe aan hun assortiment voor duurzame voeding! De burger is kant-en-klaar en kan eigenlijk direct worden gegeten, maar er kan ook worden gekozen voor het verwarmen van de burger. Dit laatste doe je in een pan met een beetje olie op middelhoge temperatuur, voor zo’n 8-10 minuten. Eventueel kan de burger ook voor 6-8 minuten op 200 graden in de oven worden verwarmd. Onze aanbeveling is om de burger te bakken in een pan voor de beste smaakervaring. De High Protein burger heeft een groentesmaak die goed naar voren komt bij het proeven en is licht gekruid zonder te overheersen. De burger heeft een compacte textuur en is ietwat aan de droge kant, maar dit is gemakkelijk op te lossen door het toevoegen van een lekker sausje. De High Protein burger is perfect voor jouw volgende burgeravond!

Voedingswaarden

Wij zijn erg benieuwd wat de voedingswaarden van deze eiwitrijke burger is. De High Protein burger bevat per 100 gram 265 kcal. Dit is redelijk wat, maar dan zit je ook goed vol! Qua vetten bevat de burger 15 gram, waarvan 1,8 gram verzadigd is. Dit laatste is redelijk weinig in vergelijking met andere vega(n)burgers, dus dat is erg fijn! Verder zit er in deze High Protein burger van Soto 14 gram koolhydraten, waarvan 4,4 gram suiker, 6,5 gram (1) voedingsvezels en 1,17 gram zout. Uiteraard waren we het meest nieuwsgierig naar de eiwitten. In de High Protein burger zit 15 gram eiwitten per 100 gram in! Dit is redelijk veel in vergelijking met andere vega(n) burgers en is daarom perfect voor mensen die wat extra eiwitten kunnen gebruiken!

 

Ingrediënten

De Soto high protein burger is gemaakt van Quinoa* (25%), erwten- en tuinbooneiwit* (erwten* (12%), tuinboon* (3%)), tomatenpuree*, wortelen* (9%), mais* (5%), paprika* (5 %), tomaten* (5%), uien* (5%), zonnebloempitten*, pompoenpittenproteine* (4%), lijnzaadmeel*, peterselie*, zonnebloemolie*, specerijen *, zout, rietsuiker *, uienpoeder*. *= Biologisch.

Soto burger High Protein: 7,5

Voor de veganisten: de Soto burger High Protein is 100% plantaardig, een go dus!
Voor de glutenallergie: de Soto burger High Protein bevat geen gluten, een go dus! 

Soto burger High Protein – €3,99 – verkrijgbaar bij Ekoplaza

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Laat het ons weten in de reactie, op Facebook of tag ons op Instagram met #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd! 

 

Summary
Vleesvervanger getest: Soto burger High Protein
Article Name
Vleesvervanger getest: Soto burger High Protein
Description
Deze week kiezen we voor een vleesvervanger van de supermarkt Ekoplaza! Heb jij deze burger High Protein van Soto al eens geproefd?
Author
Tessa Emmen
Volg Tessa

Tessa Emmen

Experimenterende foodie at De Hippe Vegetariër
Bij onze stagiair staat gezonde voeding altijd centraal. Tessa verzorgt de lekkerste glutenvrije gerechten wegens haar coeliakie. Dit heeft er voor gezorgd dat Tessa erg creatief is geworden met koken en ze experimenteert er dan ook op los om gezonde en volwaardige maaltijden voor te schotelen. Tessa kijkt altijd elk jaar uit naar de zomer, zodat zij weer alle ijssalons van Amsterdam kan uitproberen.
Tessa Emmen
Volg Tessa

Latest posts by Tessa Emmen (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt