Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we van Strong Roots de Kale & quinoa burger.

Strong Roots
Sam Dennigan, oprichter van Strong Roots, gelooft in een wereld waarin minder vlees wordt gegeten en meer groenten. Strong Roots is dan ook begonnen omdat hij vindt dat we genoeg vlees hebben gehad en hier sluiten onze meningen natuurlijk op aan! Met de producten van Strong Roots hoopt hij mensen de optie te geven voor gezonde, groenten producten. Ook probeert hij kopers dichterbij de producenten te brengen. Sinds kort zijn er bij de Albert Heijn Strong Roots producten verkrijgbaar, te vinden in het diepvriesvak. Vandaag testen wij één van de burgers: The Kale & quinoa burger. Oftewel, een vegan burger van quinoa en boerenkool!

Smaak, structuur en toepassing
Wij hebben de burgers in de oven bereid, maar ze kunnen ook in de koekenpan (10-12 minuten) en zelfs in een broodrooster (6 minuten)! In onze keuken maken wij gebruik van een heteluchtoven, dus we starten met het voorverwarmen op 180 graden. De burgers gingen bevroren de oven in voor 23 minuten, waarbij ze op de helft moesten worden omgedraaid. Bij het openen van de ovendeur kwamen de geuren ons tegemoet, YAY! Wat opvallend was, is dat het niet heftig ruikt naar boerenkool, maar eerder naar spinazie of andere bladgroenten. De burgers zijn lekker knapperig, maar zacht van binnen. Je zou het kunnen vergelijken met de structuur van falafel, alleen dan meer crunchy. Er is geen overheersende groentesmaak aanwezig. Deze burgers kunnen op een broodje worden gegeten, maar ook zeker goed los. Al met al zijn wij erg tevreden over deze burger! 

Voedingswaarden
De Strong Roots Kale & quinoa burgers komen bevroren binnen in een doosje verpakt per vier. Eén burger weegt 75 gram en bevat 66 kcal. Er wordt gezegd dat deze burger laag in verzadigd vet is, en niets is minder waar. Het totale vet is 8 gram per burger, waarvan 0,8 gram verzadigd. De koolhydraten stellen ook niet teleur, met 16,5 gram in totaal, waarvan maar 2 gram suiker. Over het zoutgehalte van deze burger zijn we ook positief, want dit is maar 0,73 gram per burger. De burgers bevatten per stuk 4,5 gram eiwit en 2,7 gram vezels. Verder bevatten deze Kale & quinoa burgers van Strong Roots helaas geen ijzer of vitamine B12. Ondanks dat deze burgers weinig eiwitten en vezels bevatten, zijn ze een goede vervanging door het lage gehalte verzadigd vet, suiker en zout.

Ingrediënten
De burger is gemaakt van boerenkool 18%, voorgekookte quinoa 13% (water, quinoa), water, kruim (speltmeel, gepofte quinoa, zonnebloem, zout, gist), zonnebloemolie, aardappelen, wortelen, gebakken uien (uien, raapzaadolie), sojabonen, aardappelvlokken, tarwemeel, groentebouillon (zout, maltodextrine, uienpoeder, knoflookpoeder, kruiden, raapzaadolie), sojasaus (water, zout, sojabonen, tarwe), zout (zout, kaliumjodide), kerriepoeder, knoflookpoeder, gemalen gember, zwarte peper. 

De Strong Roots kale & quinoa burger: 8,8

Voor de veganisten: De kale & quinoa burger is plantaardig, een go dus!
Voor de glutenallergie: De kale & quinoa burgers bevatten helaas gluten, een no-go dus!

De Strong roots kale & quinoa burger – €3,99 – Verkrijgbaar bij de Albert Heijn

Heb jij deze vleesvervanger al getest? Wat vond je ervan? Laat het weten in een reactie, via Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!

Summary
Vleesvervanger getest: Strong Roots The kale & quinoa burger
Article Name
Vleesvervanger getest: Strong Roots The kale & quinoa burger
Description
Vandaag testen wij de Kale & Quinoa burger van Strong Roots. We vertellen je wat wij vonden van de voedingswaarden, smaak en structuur!
Author