Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de Valess Beef Style Burger

Valess Beef Style Burger
Valess maakt zijn vleesvervangers op een bijzondere manier: namelijk van melk. Het proces van het maken van een Valess vleesvervanger lijkt zelfs een beetje op dat van het maken van kaas! Valess is een bekende speler in het vleesvervangerschap, het bestaat al sinds 2005. Met deze burger probeert Valess de sappigheid, malsheid en bite van een rundvlees burger na te bootsen. Dat wilden wij natuurlijk maar al te graag testen!

Smaak, structuur en toepassing
De Valess Beef Style Burger kan op vier manieren worden bereid: in de koekenpan, in de airfryer, op de barbecue of in de oven. Wij kozen ervoor om de burger in de airfryer te doen. Ondanks dat de burger wat dikker is dan we gewend zijn van een rundvlees burger, komt deze ontzettend in de buurt. Na 15 minuten bakken in de airfryer sneden wij de Beef Style Burger open en wat bleek: de binnenkant lijkt enorm op een echte rundvlees burger! Ze hebben zelfs het rauwe, rozige stuk, wat we kennen van een goed gebakken rundvlees burger, kunnen na bootsen. Qua smaak en structuur lijkt deze Beef Style Burger ook erg op die van rund. De buitenkant van de burger is lekker knapperig geworden in de airfryer, waar de binnenkant lekker sappig is gebleven. Wij vinden deze burger ontzettend lekker! 

Voedingswaarden
Eén Valess Beef Style Burger weegt 100 gram. Per 100 gram bevat deze burger 162 kcal. De Beef Style Burger bevat 6,6 gram vet, waarvan 2,6 gram verzadigd vet. Daarnaast bevat deze vleesvervanger 7,3 gram koolhydraten, waarvan 1,8 gram suikers, 3,4 gram vezels, 16,7 gram eiwitten en 1,4 gram zout. Deze voedingswaarden vinden wij prima! 

Ingrediënten
In de burger zitten de volgende ingrediënten: 69% magere MELK, TARWEgluten, zonnebloemolie, TARWEzetmeel, verdikkingsmiddel (calciumalginaat, methylcellulose), kokosolie, vrije uitloop kippenEI-eiwit, getextureerd TARWE-eiwit, erwteneiwit, MELKeiwit, stabilisator (polyfosfaat), HAVERvezel, voedingszuur (kaliumlactaat), bietensapconcentraat, acerola kersensap poeder, moutextract (GERST), zuurteregelaar (citroenzuur), gekarameliseerde suikersiroop, natuurlijk aroma, zout, ijzer. 

Valess Beef Style Burger: 8,5
Voor de veganisten: De Beef Style Burger is niet plantaardig, een no-go dus!
Voor de glutenallergie: De Beef Style Burger bevat gluten, een no-go dus! 

Valess Beef Style Burger – €3,59 – Verkrijgbaar bij onder andere Albert Heijn

Heb jij deze vleesvervanger al getest? Wat vond je ervan? Laat het weten in een reactie, via Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
Vleesvervanger getest: Valess Beef Style Burger
Article Name
Vleesvervanger getest: Valess Beef Style Burger
Description
Met deze burger probeert Valess de sappigheid, malsheid en bite van een rundvlees burger na te bootsen. Dat moeten wij natuurlijk testen!
Author