...

Vleesvervanger getest: Van Koolen boerenkool & pastinaak burgers

door | 14 okt 2021 | burgers, Koolen1981, Vleesvervangers

Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we Van Koolen boerenkool & pastinaak burgers.

Van Koolen
In 1981 begon Leo Koolen het familiebedrijf als champignonteler. Zijn vader was destijds akkerbouwer en Leo is toen per toeval de wereld van de champignons ingerold. Door goed te luisteren en op te letten haakte hij destijds in op de wensen van zijn directe afnemers. Hij volgde innovaties en verduurzaming om hem heen op de voet, wat Leo een pure vakman maakt. Op dit moment bestaat Van Koolen uit een bedrijf met drie kwekerijen door heel ons land en heeft het zich uitgebreid naar een innovatieve organisatie die nieuwe producten op de markt brengt met andere groenten en plantaardige eiwitten. Hier zijn deze boerenkool & pastinaak burgers een onderdeel van. Wij bestelden ze bij Crisp en hebben ze voor je getest! Lees hier wat wij er van vonden.

Smaak, structuur en toepassing
De boerenkool & pastinaak burgers komen binnen in een verpakking per twee. Deze burgers kunnen in 8 minuten in de oven bereid worden op 200 graden. Wij maakten de burgers klaar in een koekenpan. Volgens de bereidingswijze moeten de burger 4 minuten in een pan met olie en regelmatig worden omgedraaid. Wij hebben de burgers iets langer in de pan gelaten, om ze lekker krokant te maken. Tijdens het bakken van deze burgers kwamen de geuren van boerenkool en pastinaak ons tegemoet, wat ons benieuwd maakte naar de smaak. Er is geen overheersende, sterke groentesmaak aan deze burger, wat we wel eens anders hebben meegemaakt bij groenteburgers. De textuur is prettig,  een klein beetje droog, maar verder helemaal goed. Deze burger zal perfect zijn op een burgerbroodje, of gewoon lekker voor bij groenten!

Voedingswaarden
Eén burger weegt 80 gram en bevat 137 kcal, wat een schappelijke hoeveelheid is! Deze burgers zitten precies op de maximaal aanbevolen zoutgrens, ze bevatten per burger namelijk 1,1 gram. Deze burgers bevatten 5,7 gram vet per burger en hiervan is 0,72 gram verzadigd. Dit is positief: hoe minder verzadigd vet, hoe beter! Deze 17 gram koolhydraat-bevattende burger bestaat uit 2,7 gram suiker, wat dan wel weer erg veel is. Deze burger is vrij laag in eiwitten, met maar 6,16 gram per burger is het geen volwaardige vleesvervanger. Ook bevatten deze burgers geen vezels, vitamine B12 of ijzer.

Ingrediënten
Deze burger bevat weinig ingrediënten, wat positief is. In deze burgers zit 60,6% groente (in verschillende hoeveelheden: boerenkool, pastinaak), 20,2% haver, water, zonnebloemolie, kippenei-eiwit, knoflook, zeezout, azijn, conserveermiddel: melkzuur

De van Koolen boerenkool & pastinaak burger: 7,4
Voor de veganisten: De boerenkool & pastinaak burger bevat kippenei-eiwit: een no-go dus!
Voor de glutenallergie: De boerenkool & pastinaak burger bevat haver: een no-go dus!

De Boerenkool & pastinaak burgers kosten €2,69 en zijn o.a. verkrijgbaar bij Crisp.

Heb jij deze vleesvervanger al getest? Wat vond je ervan? Laat het weten in een reactie, via Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
Vleesvervanger getest: Van Koolen boerenkool & pastinaak burgers
Article Name
Vleesvervanger getest: Van Koolen boerenkool & pastinaak burgers
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Vandaag testen we Van Koolen boerenkool & pastinaak burgers.
Author
Karlijn Swaen

Karlijn Swaen

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Karlijn mag zich een ware foodie noemen. Ze is vaak in de keuken te vinden en vindt het heerlijk om haar vrienden en familie een nieuw gevonden recept voor te schotelen. Karlijn is een enorm gezelligheidsdier en houdt ervan om in haar vrije tijd actieve dingen te doen, het liefst met de benodigde bezoekjes aan een lunchroom. Een leuk feitje over Karlijn; met een kopje koffie maak je haar altijd blij!
Karlijn Swaen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt