Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de Crispy Asparagus burger en de vegetable frikandel van Vedgy Kitchen!

Vedgy kitchen
Vedgy Kitchen is de nieuwe naam van &Samhoud Food. Vedgy Kitchen gelooft in de kracht van groente. Iedereen weet dat groenten gezond zijn, maar echt het eten ervan is niet altijd vanzelfsprekend. Door groente een edgy touch te geven, wil Vedgy Kitchen de bestaande kaders van groente verleggen. In samenwerking met tweesterren chef Mosik Roth zijn unieke producten geproduceerd om mensen meer groente te laten eten. Een missie waar wij natuurlijk volledig achter staan!

Crispy asparagus
Een verpakking van dit product geeft je 2 burgers. De Crispy Asparagus doet daarnaast volledig recht aan zijn naam. De burger moet ongeveer 12 minuten gebakken worden op hoog vuur om hem goed knapperig te krijgen. Daarnaast kan de burger ook in de oven of airfryer! De burger was erg lekker en is ook goedgekeurd door mijn vleesetende huisgenoten. De smaak van asperge komt goed terug! Daarnaast is de burger knapperig van buiten en iets zachter van binnen. De combinatie van structuren werkt echt goed. Al met al dus een erg smakelijke groenteburger!

Vegetable Frikandel
De verpakking bevat 6 kleinere groente frikadellen, voor 52% bestaand uit maar liefst 7 verschillende groenten. Ze moeten 4 minuten gebakken worden in de pan, maar kunnen net zoals de burgers ook in de airfryer of oven worden klaargemaakt. De frikandellen zijn goed van smaak en textuur. Zeker met een lekker sausje geven ze je de echte frikandel feeling.

Voedingswaardes
De burger bestaat voor 47% uit groente en is vegan! Per stuk bevat deze groenteburger 168 kcal, 4,2 gram vet, 24 gram koolhydraten (waarvan 1.1 gram suiker), 3,3 gram voedingsvezel en 6.2 gram eiwitten. De frikadellen bevatten per stuk 48 kcal, 2.4 gram vet, 2.5 gram koolhydraten (waarvan 0.5 suiker), 1 gram voedingsvezel en 3.7 gram eiwitten. Het fijne aan Vedgy Kitchen is dat er geen moeilijke namen of ingrediënten achterop de verpakking staat. Alles is lekker duidelijk en transparant!

Vedgy Kitchen – verkrijgbaar bij Jumbo
Crispy Asparagus: 7.5
Vegetable Frikandel: 6.5

Voor veganisten: de crispy asparagus burgers zijn vegan!

Heb jij de producten van Vedgy Kitchen al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram of in een reactie!

 

Summary
Vleesvervanger getest: Vedgy kitchen's frikandel en crispy asparagus burger
Article Name
Vleesvervanger getest: Vedgy kitchen's frikandel en crispy asparagus burger
Description
Vandaag testen we de crispy asparagus burger en de vegetable frikandel van Vedgy Kitchen! Lees hier wat wij ervan vonden!
Author