Print Friendly, PDF & Email

Het aanbod aan vleesvervangers blijft maar groeien en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testten we de Plantaardige kipfilet van Vivera

Smaak, structuur en toepassing
In de verpakking lijkt de plantaardige kipfilet ontzettend op een ‘echte’ kipfilet. Een goede eerste indruk dus! Bij het uit de verpakking halen voelt de kipfilet erg raar aan. Het is zacht en zelfs kneedbaar. De bereidingswijzen die volgens de verpakking kunnen worden toegepast zijn bakken in de airfryer en in de koekenpan. Omdat de verpakking twee filets bevat kiezen we ervoor om beide manieren te testen. We zetten de airfryer op zes minuten, zoals de verpakking aanwijst, en doen er één kipfilet in. De andere doen we in de koekenpan. Na een paar minuten in de koekenpan is de filet een stuk steviger, de hele structuur is veranderd. Bij het omdraaien is de filet net zo stevig als echte kip, omdraaien gaat dan ook erg makkelijk. En dan de taste test: heerlijk! Vooral de filet uit de koekenpan vonden wij super lekker, deze had namelijk een knapperig randje aan de buitenkant. De filet uit de airfryer had dit niet, maar was evengoed heerlijk. Van tevoren waren we bang dat ze misschien smakeloos zouden zijn, maar daar was niets van waar. De filets waren mals en precies zout en vet genoeg. 

Voedingswaarden
Een filet weegt 100 gram. De voedingswaarden per 100 gram zijn: 214 kcal, redelijk hoog voor een vleesvervanger. Het bevat verder per 100 gram: 17 g vet waarvan 1,9 verzadigde vetzuren, 1,8 g koolhydraten waarvan 0,1 g suikers, 8,6 voedingsvezels, 0,6 g zout en 10 g eiwit. Dat laatste vinden wij best teleurstellend. Vooral aangezien er in een ‘echte’ kipfilet rond de 30 gram eiwit zit, vervangt deze vleesvervanger dat dus niet. Wat wel weer een pluspunt is, is dat er ijzer en vitamine B12 aan toegevoegd is. 

Ingrediënten
De ingrediënten van de plantaardige kipfilet zijn: 63% gerehydrateerd soja- en tarwe-eiwit, zonnebloemolie, erwteneiwit, bamboevezels, natuurlijke aroma’s, azijn, verdikkingsmiddel (methylcellulose), tarwevezels, psyllium, aardappelvezels, maltodextrine, ijzer en vitamine B12.

Plantaardige kipfilet van Vivera: 8
Voor de veganisten: het is je geluksdag! Hij is veganistisch, een go dus!
Voor de glutenallergie: helaas. Deze filet bevat gluten, een no-go dus. 

Plantaardige kipfilet van Vivera – €3,29 – verkrijgbaar bij verschillende supermarkten 

Heb jij deze vleesvervanger al getest? Wat vond je ervan? Laat het weten in een reactie, via Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
Vleesvervanger getest: Vivera plantaardige kipfilet
Article Name
Vleesvervanger getest: Vivera plantaardige kipfilet
Description
Het vleesvervangerschap blijft maar groeien en daar zijn wij blij mee! Vandaag testen we de Plantaardige kipfilet van Vivera.
Author