...

4 tips om duurzamer onderweg te zijn in het nieuwe jaar!

door | 11 jan 2023 | Adv, De Hippe Vegetariër, Duurzaamheid

Print Friendly, PDF & Email

2023 is eindelijk hier, tijd voor onze goede voornemens! Heb jij als goed voornemen om dit jaar duurzamer te reizen, maar ontkom jij er soms niet aan om jezelf te vervoeren met een auto? Wij vertellen je graag wat je onder andere kunt doen om duurzamer onderweg te zijn! Benieuwd? Lees dan vooral verder!

1. Kies het juiste vervoer
We weten allemaal dat auto’s niet de meeste verantwoorde keuze zijn, maar zoals gezegd: soms ontkom je er niet aan. Er zijn op dit moment een paar bewustere keuzes die je kunt maken om duurzamer te vertrekken. Kies bijvoorbeeld voor een elektrische (deel)auto. Elektrische auto’s stoten namelijk geen of aanzienlijk minder schadelijke stoffen uit. Daarnaast dragen dit soort auto’s bij aan de vermindering van de uitstoot van CO2, iets waar we natuurlijk allemaal aan willen bijdragen! Je kunt ook collega’s oppikken die bij jou in de buurt wonen, om zo maar met één auto onderweg te zijn in plaats van twee. 

2. Vegetarisch voor onderweg
Iedereen die veel onderweg is zal het herkennen: na een tijdje begin je trek te krijgen en wil je even wat eten. Het kan wel eens voorkomen dat jij wegrijdt van huis en op de snelweg bedenkt dat je lunch nog op het aanrecht ligt. Als vegetariër onderweg zijn kan soms best lastig zijn door het beperkte aanbod in vegetarische broodjes/snacks. Maar wist jij dat Shell tegenwoordig steeds meer stappen maakt naar een vega(n) aanbod? Zo hebben ze bijvoorbeeld een vegetarisch broodje mini balletjes en zelfs een vegan satébroodje! 

Naast het goede nieuws dat Shell steeds meer opties beschikbaar stelt, hebben we nog meer leuks te vertellen. Je kunt namelijk vanaf vandaag de ‘De Hippe Vegetariër-special’ kopen bij een Shell-station met bakkerij op jouw route! Samen met Shell hebben wij de afgelopen maanden deze special ontwikkeld, om jullie ook onderweg een gezonde en lekkere optie te bieden bij trek onderweg. Zo dragen wij ons steentje bij aan het aanbod in vega(n) eten onderweg.  

Het resultaat? Een rustiek broodje belegd met gegrilde aubergine, pijnboompitten, rucola en pesto, welke ook nog eens volledig plantaardig is! Dit broodje wordt vers bereid op locatie en is te vinden in het koelschap, zodat je snel door kunt naar je bestemming mét een goed gevulde maag. Stop dus ook bij een Shell wanneer jij onderweg bent met de auto! 

3. Het blijft niet bij alleen eten
Op ieder moment van de dag is het belangrijk om goed te blijven drinken. Door je eigen waterfles mee te nemen, kun je ervoor zorgen dat jij aan je dagelijkse waterbehoefte komt. Deze waterfles kun je overigens gratis vullen bij een Shell Café op jouw route! Hoe fijn is dit 😊.

Heb je een lange rit voor de boeg? Dan is het natuurlijk tijd voor maar één ding: koffie! Neem voor lange ritten dus ook altijd je reusable cup mee. Als je dan toch ons rustieke broodje gaat halen, kun je deze cup ook nog eens laten vullen met een lekkere plantaardige cappuccino! Wist jij al dat ze bij Shell geen toeslag vragen voor plantaardige melk? Dit kunnen wij alleen maar toejuichen!  

4. It’s all in the..
We hebben nu al besproken wat het beste vervoer is voor wanneer je met de auto moet vertrekken, maar we hebben ook een fantastische optie voor trek onderweg. Welke duurzamere keuzes kunnen we dan nog meer maken om onze footprint zo klein mogelijk te houden? Je eigen bamboe bestekset! Na dit artikel heb je echt geen excuus meer nodig om je eigen setje te kopen!;) Dit is namelijk een stuk duurzamer dan wegwerpbestek. En als je dan toch bezig bent kun je ook direct je eigen RVS of bamboe rietje kopen! Neem ook je eigen afvalbakje mee in de auto, zodat je dit bij aankomst op bestemming gelijk kunt weggooien.  

Rijd jij binnenkort langs Shell? Probeer dan eens onze special! Heb jij nog meer duurzame tips voor onderweg, laat dit aan ons weten in een reactie, op Facebook of op De Hippe Vegetariër. Wij zijn benieuwd! 

 

Summary
4 tips om duurzamer onderweg te zijn in het nieuwe jaar!
Article Name
4 tips om duurzamer onderweg te zijn in het nieuwe jaar!
Description
Dit keer vertellen wij je graag wat je onder andere kunt doen om duurzamer onderweg te zijn! Benieuwd? Lees dan vooral verder!
Author
Karlijn Swaen

Karlijn Swaen

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Karlijn mag zich een ware foodie noemen. Ze is vaak in de keuken te vinden en vindt het heerlijk om haar vrienden en familie een nieuw gevonden recept voor te schotelen. Karlijn is een enorm gezelligheidsdier en houdt ervan om in haar vrije tijd actieve dingen te doen, het liefst met de benodigde bezoekjes aan een lunchroom. Een leuk feitje over Karlijn; met een kopje koffie maak je haar altijd blij!
Karlijn Swaen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt