Sinds vorige zomer begin ik elke dag met Green Juice. Hier vertelde ik je wat er toen gebeurde. Inmiddels begin ik nog steeds braaf elke dag met Green Juice en maak ik met regelmaat deze ontbijtrecepten of powersnacks voor onderweg. Vandaag deel ik het basisrecept van een zeer Instagrammable Green Juice smoothiebowl met 6 x mijn favoriete toppings!
Verbeterde formule
De samenstelling van Green Juice is veranderd! Het bekende groene poeder is nu nog hoger in voedingswaarden, een volwaardig probitotica supplement en 100% biologisch. Probiotica zijn lichaamseigen bacteriën die de darmflora ondersteunen en helpen gezond te houden. De formule bevat sinds kort ook kurkuma, gember en zwarte peper. Green Juice is een hoge bron van vitamine B12, dat je als veganist en als vegetariër – mits je weinig zuivel eet – zeker mag supplementeren. Daarnaast is de verbeterde formule een goede bron van ijzer, calcium, vitamince C en magnesium. Zo activeert Green Juice dagelijks je natuurlijke energie, helpt het bij vermoeidheid en moeheid en versterkt het je immuunsysteem in je lichaam.
Verbeterde formule
De samenstelling van Green Juice is veranderd! Het bekende groene poeder is nu nog hoger in voedingswaarden, een volwaardig probitotica supplement en 100% biologisch. Probiotica zijn lichaamseigen bacteriën die de darmflora ondersteunen en helpen gezond te houden. De formule bevat sinds kort ook kurkuma, gember en zwarte peper. Green Juice is een hoge bron van vitamine B12, dat je als veganist en als vegetariër – mits je weinig zuivel eet – zeker mag supplementeren. Daarnaast is de verbeterde formule een goede bron van ijzer, calcium, vitamince C en magnesium. Zo activeert Green Juice dagelijks je natuurlijke energie, helpt het bij vermoeidheid en moeheid en versterkt het je immuunsysteem in je lichaam.
Basisrecept Green Juice smoothiebowl
Ingrediënten
voor 1 smoothiebowl-basis
250 ml yoghurt naar keuze
1 handje spinazie
½ avocado
1 banaan, zonder schil*
150 g mango, zonder schil en in blokjes*
1 tl Green Juice poeder
Bereidingswijze
*Tip! Voor een verkoelende smoothiebowl op een warme dag kun je bevroren fruit gebruiken. Zorg ervoor dat je de schil van de rijpe banaan en/of mango verwijdert, de vrucht snijdt en deze op een plaat naast elkaar legt in de vriezer. Haal het bevroren fruit uit de vriezer, verplaats naar een bakje of zakje en je hebt rijp ingevroren fruit (dat niet aan elkaar plakt) altijd binnen handbereik in de vriezer!
voor 1 smoothiebowl-basis
250 ml yoghurt naar keuze
1 handje spinazie
½ avocado
1 banaan, zonder schil*
150 g mango, zonder schil en in blokjes*
1 tl Green Juice poeder
Bereidingswijze
- Plaats alle ingrediënten in de blender en blend tot een gladde substantie die dik genoeg is om met een lepel te kunnen eten.
- Verplaats de smoothie naar een schaaltje of kom.
- Bereid je favoriete toppings en verdeel deze over je smoothiebowl. Smakelijk!
*Tip! Voor een verkoelende smoothiebowl op een warme dag kun je bevroren fruit gebruiken. Zorg ervoor dat je de schil van de rijpe banaan en/of mango verwijdert, de vrucht snijdt en deze op een plaat naast elkaar legt in de vriezer. Haal het bevroren fruit uit de vriezer, verplaats naar een bakje of zakje en je hebt rijp ingevroren fruit (dat niet aan elkaar plakt) altijd binnen handbereik in de vriezer!
6 x mijn favoriete smoothiebowl toppings op een rijtje!
Berry Fever
Ingrediënten
3 aardbeien
2 el bosbessen
2 el frambozen
Bereidingswijze
- Garneer de smoothiebowl met aardbeien, bosbessen en frambozen. Smakelijk!
Chocolate Craving
Ingrediënten
3 el bramen
2 el cacao nibs
2 el gepofte boekweit
2 el amandelen
Bereidingswijze
Ingrediënten
3 el bramen
2 el cacao nibs
2 el gepofte boekweit
2 el amandelen
Bereidingswijze
- Verdeel de bramen over de smoothiebowl.
- Garneer de smoothiebowl met de cacao nibs, gepofte boekweit en amandelen.
Peanutbutter-jelly-time
Ingrediënten
½ banaan
3 el notenpasta
2 el lijnzaad
3 el frambozen (vers of bevroren)
1 el chiazaadjes
Bereidingswijze
Ingrediënten
½ banaan
3 el notenpasta
2 el lijnzaad
3 el frambozen (vers of bevroren)
1 el chiazaadjes
Bereidingswijze
- Plaats de verse of bevroren frambozen in een steelpan en breng langzaam aan de kook. Je zult zien dat terwijl de frambozen opwarmen, ze ook vocht loslaten. Plet de frambozen met een lepel en voeg de chiazaadjes toe. Roer goed door elkaar en zet het vuur uit.
- Wacht 5 minuten en verdeel de chia-frambozen-jam over de smoothiebowl.
- Snijd de banaan in plakjes. Verdeel deze over de smoothiebowl.
- Garneer de smoothiebowl met lijnzaad en notenpasta.
Coco Loco
Ingrediënten
100 g kokosnootvruchtvlees, in stukjes
3 el ananas, in blokjes
2 el kokosschaafsel
5 g munt, fijngesneden
Bereidingswijze
Tip! Vervang de yoghurt naar keuze voor kokosyoghurt voor extra kokosnoot smaak!
Ingrediënten
100 g kokosnootvruchtvlees, in stukjes
3 el ananas, in blokjes
2 el kokosschaafsel
5 g munt, fijngesneden
Bereidingswijze
- Verdeel de kokos, ananas en kokosschaafsel over de smoothiebowl.
- Garneer de smoothiebowl met munt.
Tip! Vervang de yoghurt naar keuze voor kokosyoghurt voor extra kokosnoot smaak!
Go Nuts
Ingrediënten
50 g gemengde noten, ongezouten
25 g havervlokken
1 tl sesamzaadjes
3 el frambozen
Bereidingswijze
Ingrediënten
50 g gemengde noten, ongezouten
25 g havervlokken
1 tl sesamzaadjes
3 el frambozen
Bereidingswijze
- Verdeel de noten, sesamzaadjes en havervlokken over je smoothiebowl en garneer met frambozen.
Fruit Punch
Ingrediënten
2 el mangoblokjes
2 el ananasblokjes
2 tl geschaafde amandelen
Bereidingswijze
Ken jij Green Juice al? Of heb jij één van onze recepten gemaakt? Deel een foto van jouw creatie met ons via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Ingrediënten
2 el mangoblokjes
2 el ananasblokjes
2 tl geschaafde amandelen
Bereidingswijze
- Verwijder de schil van de kiwi (je kunt deze ook met schil eten) en snijd de kiwi in plakjes. Halveer de druiven.
- Verdeel de kiwi, druiven, mango en ananas over de smoothiebowl.
- Garneer de smoothiebowl met hennepzaadjes.
Ken jij Green Juice al? Of heb jij één van onze recepten gemaakt? Deel een foto van jouw creatie met ons via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.