Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (2 stemmen)

Van de week liep ik in de Albert Heijn en viel mijn oog op de biologische koffiecapsules van Fair Trade Original, het merk van de eerlijke producten. Aangezien deze koffie gloednieuw is en ik fan ben van Fair Trade, moest ik ze natuurlijk meenemen en testen. En dat kan jij ook doen! Op www.heerlijkheidstest.nl maak je kans op een gratis proefpakketje bio koffie!

Biologische koffiecapsules in 3 soorten
De capsules zijn geschikt voor Nespresso machines en naast Albert Heijn ook verkrijgbaar in waarwinkels en wereldwinkels. Ik kocht de capsules in de drie volgende varianten.

  • Espresso Medium Roast is een karaktervolle, stevige espresso met een mooie smaakbalans, ook goed te gebruiken voor cappuccino en latte macchiato.
  • Espresso Dark Roast is een pittige espresso met een volle smaak en een hint van chocolade, heerlijk in combinatie met melkrecepten. Omdat ik hou van een stevige koffiearoma in mijn cappuccino is deze dark roast beslist een favoriet. Stukje pure chocolade erbij en je bio-koffiemoment is compleet!
  • Espresso Lungo geeft meer koffie met nog steeds een volle en krachtige smaak. Goede start van de dag en voor mensen die hun koffie graag iets genuanceerder drinken dan een sterke shot.

Voor de (h)eerlijke latte op de foto heb ik Espresso Dark Roast gebruikt, met 1/3 espresso, 1/3 warme amandelmelk en 1/3 geschuimde koeienmelk. Om het af te maken heb ik er wat kaneelpoeder over heen gestrooid en genieten maar!

Herkomst: Peru en Mexico
De biologische koffiebonen voor deze koffiecapsules komen onder andere uit Peru en Mexico. Grapos, de organisatie van koffieboeren in Zuid-Mexico, heeft met de Fair Trade ontwikkelingspremie een spaarbank opgezet en geeft assistentie voor betere biologische productiemethoden. Koffiecoöperatie Oro Verde in Peru besteedt de Fair Trade premie onder andere aan speciale gezondheidsdagen, zodat ook koffieboeren in de ver afgelegen berggemeenschappen toegang hebben tot gezondheidsadvies en medicijnen. Good Coffee for a Good Cause!

Doe de (h)eerlijkheidstest!
Fair Trade Original heeft bij de ontwikkeling van deze drie biologische koffiecapsules – naast de eerlijke werkwijze – veel aandacht besteed aan het samenstellen van drie karaktervolle koffies. Daarom zijn ze heel benieuwd wat koffieliefhebbers van de koffie vinden! Fair Trade Original nodigt jou uit om je mening te geven in de campagne 100% eerlijk, maar hoe heerlijk? Als je naar www.heerlijkheidstest.nl gaat en je gegevens achterlaat, dan maak je kans op een van de 3000 proefpakketten én op een jaar lang gratis koffie! Dus deel je (h)eerlijke mening. Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze koffie vinden en wat jouw favoriet is.

Fair Trade Original
Kende je Fair Trade Original nog niet? Fair Trade Original is sinds 1959 een stichting zonder winstoogmerk en zet zich in om eerlijk eten en drinken breed toegankelijk te maken, door eerlijke handelsketens te ontwikkelen. In 1973 kocht Fair Trade Original als eerste ter wereld eerlijke koffie in, een initiatief dat wereldwijd navolging krijgt. Eerder schreef ik al deze artikelen over de mooie producten van Fair Trade Original.

Foto door Nicky Kooymans

Ben jij benieuwd geworden naar deze koffie? Ga je het ook proberen of ken je het? Laat me jouw mening weten via Facebook, Twitter of in een reactie. Ik hoor het heel graag!

Summary
Bio koffie van Fair Trade Original
Article Name
Bio koffie van Fair Trade Original