...

Elke dag Meatless Monday bij de Bijenkorf

door | 1 mrt 2020 | Adv, Amsterdam, Borrel, Den Haag, Diner, Eindhoven, Hotspots, Lunch, Maastricht, Ontbijt, Rotterdam, Utrecht, Voor elke dag

Print Friendly, PDF & Email

In de aanloop naar de Nationale Week Zonder Vlees zien wij veel groene initiatieven voorbijkomen, zo ook bij ons favoriete oer-Hollandse warenhuis: de Bijenkorf. Van 9 t/m 15 maart is het vegetarische aanbod groter dan ooit en hier hebben wij ons steentje aan bijgedragen. Je ziet het: Isabel heeft haar handen uit de mouwen gestoken en is de keuken van de Bijenkorf in gedoken, dat belooft wat!

Eten en drinken bij de Bijenkorf
De Bijenkorf is al 150 jaar een iconisch begrip in Nederland. Wij komen dan ook graag in dit warenhuis om te winkelen en kijken iedere keer weer ons ogen uit. Maar wist je dat alle winkels van de Bijenkorf ook een restaurant en/of café hebben? In het kort: in het restaurant is meer dan de helft van het aanbod biologisch, lokaal geproduceerd of duurzaam gecertificeerd en daarnaast is het vegetarische aanbod ook gewoon heel lekker vers.

Nationale Week Zonder Vlees
Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees nemen groenten een nog centralere plek in op de menukaart van De Bijenkorf. Zo komt er zelfs een door De Hippe Vegetariër geïnspireerd recept uit de Vegabijbel op het menu: flatbread met wortelhummus! Wij proefden hem alvast voor en kunnen je vertellen dat dit een aanrader is. Om je een idee te geven: het flatbread wordt geserveerd met onze eigen wortelhummus, muhammara, geroosterde aubergine en rode paprika, fetakaas en baby spinazie met daarbij een kikkererwtensalade met radijs en komkommer on the side. Omdat wij misschien een klein beetje bevooroordeeld kunnen zijn doordat het ons eigen wortelhummusrecept is dat de show steelt, wil ik je van harte uitnodigen om tijdens de Nationale Week Zonder Vlees zelf te gaan proeven bij de Bijenkorf bij jou in de buurt. 

Meatless Monday
Niet alleen tijdens de Nationale Week Zonder Vlees kun je bij de Bijenkorf terecht voor gezonde vegetarische gerechten, maar eigenlijk altijd! De Bijenkorf heeft namelijk Meatless Monday in het leven geroepen, waardoor iedere maandag een waar groentefestijn is in alle restaurants, óók in het personeelsrestauran. Maar niet getreurd, ook als je op een andere dag de Bijenkorf Kitchen binnenwandelt is er een uitgebreide keuze aan vegetarische gerechten. Zo spotten wij op de menukaart o.a. frisse bowls voor tijdens het ontbijt, quiches, sandwiches, soep en salades voor tijdens de lunch, en verschillende grill- en wokgerechten, maar ook pizza voor tijdens het diner of bij de borrel. Onze favorieten? De bagel met truffel-eiersalade en avocado, de buddha bowl couscous, de pizza met feta en vijgen én de Vietnamese shiitake rol. Eigenlijk zouden we de hele dag wel in het warenhuis kunnen doorbrengen en zou het shoppen mooi afgewisseld kunnen worden door de verschillende vega maaltijden van ontbijt tot borrel. Maar laten we daar geen gewoonte van maken, er moet bovendien ook gewerkt worden 😉

De Bijenkorf en duurzaamheid
Meatless Monday is dus een van de initiatieven van de Bijenkorf op het gebied van duurzaamheid waarmee heel makkelijk direct een grote impact gemaakt wordt. De introductie van Meatless Monday in alle restaurants van de Bijenkorf staat namelijk gelijk aan een jaarlijkse vermindering van CO2-uitstoot van 615.096 km gereden in een gemiddelde Nederlandse auto. Deze CO2-uitstoot staat gelijk aan het planten van 2500 bomen! Daarnaast wordt gebruikt verpakkingsmateriaal zo veel mogelijk gerecycled én worden op diverse locaties de voedselresten tot compost verwerkt. Het merk is dus goed op weg maar heeft de lat voor zichzelf nog iets hoger gelegd. Het warenhuis heeft namelijk als doel gesteld om zijn CO2-uitstoot in 2025 met 25% te hebben gereduceerd. Ondertussen dragen Meatless Monday en het Nationale Week Zonder Vlees menu bij aan deze duurzaamheidsdoelstellingen en wij prikken hier vrolijk een vorkje mee.

Alle restaurants van de Bijenkorf. Kijk voor de openingstijden op deBijenkorf.nl

Wat is jouw favoriete vegetarische gerecht bij de Bijenkorf? Deel jouw ervaring met ons via de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
Elke dag Meatless Monday bij de Bijenkorf
Article Name
Elke dag Meatless Monday bij de Bijenkorf
Description
Je ziet het: Isabel heeft haar handen uit de mouwen gestoken en is de keuken van de Bijenkorf in gedoken, dat belooft wat!
Author
Lieske van der Waals
Volg Lieske

Lieske van der Waals

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Lieske is een echte foodie, instagram-ster en hoofdredacteur van De Hippe Vegetariër. Lieske is dol op reizen, koken, eten, schrijven en genieten van het leven. Ook kan ze uren door kookboeken bladeren om nieuwe inspiratie op te doen. Op de redactie zien we haar altijd bezig met eten, horen we haar altijd praten over eten en meestal is ze in de keuken te vinden!
Lieske van der Waals
Volg Lieske

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt