Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (4 stemmen)

Met dit recept maak je heerlijke kleurrijke tortillabowls! De gegrilde maïs en frisse koriander-limoensaus maken dit gerecht perfect voor de zomer. Neem de bowls mee naar een gezellige picknick of eet het gerecht s avonds in de tuin of op je balkon. Dat wordt genieten! 

Ingrediënten
voor 4 personen
1 blik (300 g) Bonduelle Zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
1 blik (300 g) Bonduelle Crispy maïs, uitgelekt en afgespoeld
4 tortilla wraps 
2 avocado’s, in plakjes 
300 g zilvervliesrijst 
250 g cherrytomaten, gehalveerd 
2 el Mexicaanse kruidenmix
olijfolie
zout en peper  

voor de koriander-limoensaus 
2 limoenen, het sap 
200 g (plantaardige) crème fraîche 
5 g koriander, fijngesneden

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
2. Begin met de tortillabowls. Smeer met een kwastje een dun laagje olijfolie op één kant van de tortilla en leg deze vervolgens met deze kant in een ovenbestendige kom of bakvorm. Duw de randen wat aan zodat er een kommetje ontstaat. Herhaal dit voor de overige tortilla’s. Bak de tortilla’s 7 minuten in een voorverwarmde oven en laat vervolgens afkoelen totdat deze hard zijn geworden.
3. Meng de ingrediënten voor de koriander-limoensaus in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper. Bewaar wat koriander en limoen voor de garnering.
4. Bereid ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking. Verlaag de temperatuur en voeg de Mexicaanse kruidenmix en de zwarte bonen toe. Roer goed door en verwijder van de warmtebron.
5. Voeg royaal peper toe aan de maïs en grill deze 8-10 minuten in een koekenpan op middelhoge temperatuur.
6. Verdeel de tortillabowls over de borden en vul deze met de rijst, cherrytomaten, mais, avocado. Maak het af met de koriander-limoensaus. Garneer eventueel met de overgebleven koriander en limoen. Serveer direct. 

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Of nog leuker: stuur ons een foto! We zijn benieuwd.

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Tortillabowls met gegrilde crispy mais en koriander-limoensaus
Published On
Preparation Time
Total Time