Print Friendly, PDF & Email

Heb jij weleens moeite met vegetarisch eten op vakantie? Ik vroeger wel. Toen ik twaalf was serveerden ze in Frankrijk echt niets anders dan groene sla, en op mijn wereldreis ben ik heel wat uitdagingen tegengekomen. Inmiddels weet ik dat als je voorbereid bent, je overal ter wereld, in ieder land zelfs, geweldige vegetarische initiatieven tegenkomt. Heb jij nog weleens moeite? Get Your Guide heeft een lijst opgesteld van de top drie vega vriendelijke bestemmingen ter wereld, op basis van de culinaire ervaringen van vegetarische reizigers. Super leuk om te lezen en met een geniale infographic erbij. Veggie Travels!

  1. Berlijn, Duitsland

De Duitse hoofdstad staat op een welverdiende nummer 1. Omdat veel Berliners vegetarisch zijn, is het zeer eenvoudig om culinaire alternatieven voor de beroemde Currywurst te vinden. Restaurants zonder vlees- of visgerechten worden er steeds meer en nog beter: ook organisch en ook veganistisch krijgen hier steeds meer aandacht. Ook qua ambiance zijn deze hotspots veelzijdig: van alternatief tot culinair! Eerder schreef De Hippe Vegetarier hier al dit artikel over. Lekker, betaalbaar en in het super geschikt voor vegetariërs. Een bestemming die goud waard is!

  1. New York, Verenigde Staten

Als je denkt aan New York, denk je aan hotdogs en cheeseburgers. We hebben goed nieuws: Amerikanen zijn zware gebruikers van vlees, maar de Big Apple ontwikkelt een steeds grotere wens om gezonder voedsel aan te bieden en is hierin natuurlijk een enorme voorloper. Ik heb het geluk gehad om hier nu twee keer te mogen zijn, en New York staat echt op z’n kop als het gaat om de gave en creatieve hotspots. ‘Kale’ (boerenkool) is niet aan te slepen en vegetarisch of veganistisch is al lang de norm, samen met nog veel meer healthy lifestyle trends. Deze stad die nooit slaapt heeft onder andere een vegetarische openbare school geopend, als dat geen mooi statement is!

  1. Portland, Verenigde Staten

De grootste stad in Oregon wordt regelmatig geciteerd in de ranglijsten van steden waar het leven goed is voor niet-vleeseters. Bewijs hiervan is de berekening van de site Vegetari1.net die wilde weten welke steden de meeste veggie restaurants ter wereld hadden. Met de hulp van de website HappyCow en op basis van de zestig grootste steden ter wereld, keek Vegetari1.net naar de verhouding van het aantal inwoners per vegetarische restaurants in de stad. Resultaat: Portland staat bovenaan met maar liefst 47 restaurants en cafés die vegetarische menu’s aanbieden! Placet o go dus.

Kijk voor overige bestemmingen, gerechten en tips naar de infographic hieronder.

Infographic

Met dank aan Get Your Guide voor de infographic!

Summary
Veggie Travels: top 3 ter wereld
Article Name
Veggie Travels: top 3 ter wereld