Print Friendly, PDF & Email

Wij zijn dol op olijfolie en gebruiken het vaak in onze recepten. Vooral bij het bakken van groentes in de oven is olijfolie onmisbaar. Deze lekkere bulgur met geroosterde puntpaprika en venkel hebben wij gemaakt met de olijfolie van Venta del Barón: een duurzame olijfolie! Heerlijk met de olijven en de ricotta. Lees hier hoe je het zelf maakt!punt

Venta del Barón
Wist jij dat de meeste olijfolie helemaal niet duurzaam is? Die van Venta del Barón is dat wel! Bij de productie van de meeste olijfolie wordt namelijk maar 20% van de olijf gebruikt, erg zonde natuurlijk en ook vervuilend voor het milieu. Venta del Barón brengt daar verandering in en verwerkt het afval dat wordt gemaakt, in het productieproces. Hierdoor werken ze circulair. Goed om over na te denken als je een nieuwe fles olijfolie nodig bent!

Ingrediënten
voor 4 personen
3 el Venta del Barón olijfolie
6 teentjes knoflook
4 puntpaprika’s
2 venkels, in grove stukken
2 sjalotten, in partjes
300 g bulgur
250 g ricotta
150 g groene olijven, gehalveerd
10 g dille, fijngehakt
10 g peterselie, fijngehakt
5 g tijm, fijngehakt
zout en peper

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Verdeel de puntpaprika’s, venkel, sjalot en knoflooktenen in hun geheel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de Venta del Barón olijfolie, de tijm en wat zout en peper. Bak in het midden van de oven voor 25 minuten totdat de groenten zacht geworden zijn. Voeg de laatste 10 minuten de gehalveerde olijven toe.
3. Bereid de bulgur volgens de instructies op de verpakking.
4. Verdeel de bulgur over de borden, gevolgd door de geroosterde groenten. Verdeel wat klodders ricotta over het gerecht en garneer met de dille en peterselie.

Heb jij deze maaltijd met de heerlijke olijfolie van Venta del Barón gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie of tag ons op Instagram met @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Bulgur met geroosterde puntpaprika, olijfolie en venkel
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)