Verantwoord snacken tijdens Veganuary
Karlijn Swaen

Verantwoord snacken tijdens Veganuary

zaterdag 30 december 2023
Is jouw goede voornemen om meer plantaardig te eten? Dan is januari de perfecte maand om deze fantastische uitdaging aan te gaan. Januari staat namelijk ook wel bekend als Veganuary. Jezelf af en toe met een lekkere snack verwennen moet natuurlijk kunnen, ook gedurende Veganuary. Benieuwd hoe je dit verantwoord doet? Lees snel door!

 

Frank Fruities


Wist je dat 9 op de 10 mensen in Europa niet elke dag de aanbevolen porties groente en fruit binnenkrijgen? Nu hoor ik je denken, gaan we snacken met groente en fruit? Niet alleen! Tijdens Veganuary is het ontzettend belangrijk om ervoor te zorgen dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt. En hoe leuk is het om dit te kunnen combineren met snacken! FRANK Fruities is een Zwitsers bedrijf dat supplementen maakt in de vorm van snoep, en van echt fruit! FRANK Fruities worden bijna volledig gemaakt van fruit, meer dan 90% van de totale inhoud. Hierdoor zijn ze vegan, er zijn geen suikers aan toegevoegd en bovendien erg lekker. Zelf zijn we fan van de supplementen voor huid, haar en nagels, maar ze hebben ook supplementen voor bijvoorbeeld kinderen, ijzer, mannen en energie. Welke ga jij proberen?


 

Farm Brothers


Bij ons op de redactie zijn wij doel op de koekjes van Farm Brothers. Een merk dat iets goeds terugdoet voor de aarde, bij elk verkocht pak. Met elke verpakking van de biologische koekjes die je koopt bespaar je een koekje ter grootte van een koekje (12 cm²) gedegradeerde landbouwgrond in Flevoland dat Farm Brothers voor altijd biologisch maakt. Nog meer leuk nieuws: naast de missie om de aarde met koekjes te redden, gaat Farm Brothers nog een stap verder, het merk wordt in de zomer dit jaar namelijk volledig vegan! Wil jij alsnog verantwoord en vegan snacken van de koekjes van Farm Brothers? Onze favoriete, vegan smaken zijn Maple Pecan, Brownie Almond en in het bijzonder de nieuwe smaak Pecan Coco Choco. Heb jij deze al geprobeerd?

 

Bonen


Bonen, you love them or you hate them! Bonen zijn ontzettend veelzijdig en perfect voor elk moment van de dag, ook voor de snackmomenten. Zo kun je bijvoorbeeld kikkererwten roosteren in de oven, zodat je krokante kikkererwten krijgt. Of je maakt er natuurlijk een heerlijke hummus van, waar jij je toastje weer in kunt dippen. Probeer ook eens edamamebonen. Een super eiwitrijke peulvrucht en mega lekker. Verras jij binnenkort je vrienden of familie met een schaaltje bonen?

 

Vegan baksels


Misschien denk jij bij bakken niet perse aan verantwoord snacken, maar je kunt dit door een paar aanpassingen zo verantwoord mogelijk proberen te maken. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een voedzamere meelsoort, zoals havermout of volkoren producten. Te veel suiker en boter toevoegen is misschien ook niet helemaal wat je verstaat onder verantwoord bakken. Probeer dan eens een ander zoet ingrediënt toe te voegen, zoals dadels of agavesiroop. Dit laatste is overigens volledig vegan! Of neem eens een kijkje op ons blog en zoek een lekker bakrecept uit, zoals deze no-bake vegan cheesecake. Met havermout en dadels!

 

Volwaardig Vegan


Of je nu al plantaardig eet of net begint met experimenteren in de plantaardige keuken, zelf snacks maken is natuurlijk ook erg leuk. In ons e-book Volwaardig Vegan vind je verschillende recepten die je kunt gebruiken als snackrecept. Een digitaal kookboek vol plantaardige inspiratie. Hiermee laten we je zien hoe leuk, voedzaam én lekker plantaardig eten kan zijn! Op deze manier kom je easy peasy Veganuary door.

Heb jij nog meer tips om verantwoord te snacken? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.