Zuid-Amerikaanse pulled jackfruit arepa’s met salsa verde
Lieske van der Waals

Zuid-Amerikaanse pulled jackfruit arepa’s met salsa verde

woensdag 20 februari 2019
Anderhalf jaar geleden deelden wij een artikel waarin we je alles vertelden over de nieuwe vleesvervanger: jackfruit. Na duizenden vragen over de verkrijgbaarheid van jackfruit, zijn wij ontzettend enthousiast om te kunnen vertellen dat jackfruit vanaf nu ook in de supermarkt te vinden is! Daarnaast hebben wij de arapa ondekt, een luchtig broodje van maismeel, hier lees je alles over arepa's. Wij doken de keuken in en creëerden dit recept met een Zuid-Amerikaanse twist: pulled jackfruit arepa’s met salsa verde.

Ingrediënten
voor 4 personen
voor de arepa’s:
300 g voorgekookt wit maismeel
450 ml water
zonnebloemolie
zout en peper

voor de pulled jackfruit:
565 g Fairtrade Original jackfruit
2 el honing
1 tl paprikapoeder
½ tl cayennepeper
½ tl knoflookpoeder

Voor de salsa verde:
1 groene chilipeper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
½ ui fijngesneden
2 zongedroogde tomaatjes, fijngesneden
2 el kappertjes
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 citroen, het sap
50 ml extra vierge olijfolie
zout en peper



Bereidingswijze

Voor de pulled jackfruit:

  1. Haal het jackfruit uit blik, spoel af onder koud water en verwijder de harde stukjes. Het zachte gedeelte van jackfruit kun je uit elkaar trekken, waardoor je een pulled effect krijgt.

  2. Meng in een kom de honing, een scheutje zonnebloemolie, paprikapoeder, cayennepeper en knoflookpoeder. Voeg hier de pulled jackfruit aan toe en meng alles goed door elkaar. Zet het mengsel apart en laat bij voorkeur 2-3 uur marineren.

  3. Verhit een koekenpan op het vuur en bak hierin de pulled jackfruit tot deze krokant is geworden.


Voor de salsa verde:

  1. Doe alle ingrediënten voor de salsa verde in een keukenmachine en blend tot een geheel.


Voor de arepa’s:

  1. Doe het water in de kom en voeg beetje bij beetje het voorgekookt wit maismeel toe. Kneed de massa tot een deeg en breng op smaak met zout. Verdeel het deeg in vier of acht porties, afhankelijk van of je twee kleine of één grote arepa per persoon wilt serveren. Maak balletjes van het deeg en maak deze met je hand plat totdat het deeg ongeveer een dikte heeft van 1 cm.

  2. Bak de arepa’s in de koekenpan met een scheutje olie op middelhoog vuur, ongeveer 5-6 minuten per kant tot deze goudbruin zijn, of grill ze tussen een ingevette contactgril 3-4 minuten aan beide kanten. Haal de arepa’s uit de pan/contactgril, snijd ze doormidden en vul met de pulled jackfruit en garneer met de salsa.


Smakelijk!

Doe samen met ons mee met de #jackfruitchallenge en verras ons met een foto van jouw creatie op Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

1 Reacties

Hoi! Is het jackfruitgewicht uitgelekt of niet? Zijn dat 1 of 2 blikjes?

11:53 19 januari 2024

Beste Suzanne, Dit zijn 2 blikjes uitgelekte Jackfruit. Succes! :-) Groetjes, Daniëlle

11:53 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.