Print Friendly, PDF & Email
3.5/5 - (2 stemmen)

Ken jij arepa’s al? Nee? Dan wordt het daar hoog tijd voor, want deze nieuwste foodtrend is hot! Overal ter wereld duiken deze Venezolaanse broodjes op, zo ook in onze eigen hoofdstad. Wij mochten ze proeven in de Amsterdam Arepa Bar, toen we met Fairtrade op Jackfruittour gingen. In dit artikel vertellen we je alles over deze nieuwe trend!

Wat zijn arepa’s?
Arepa’s zijn een soort pitabroodjes, afkomstig uit Venezuela. De Latijns-Amerikaanse broodjes worden gemaakt van maismeel. Arepa’s worden gemaakt door eerst een bol te maken en die vervolgens plat te drukken. In de frituur of onder de grill worden ze vervolgens bereid. Tot slot worden ze gevuld met verschillende Latijns-Amerikaanse ingrediënten. Gelukkig zijn er ook genoeg vegetarische opties! Denk aan bonen, kaas, avocado, pulled jackfruit en verschillende pittige sauzen. Echt comfortfood dus, maar dan ook nog eens gezond! Hmm…

Zelf aan de slag?
Enthousiast geworden? Arepa’s zijn super makkelijk zelf te maken! Ze bestaan namelijk enkel uit voorgekookt wit maismeel (verkrijgbaar bij de AH van P.A.N.), water en zout. Stay tuned voor het recept, dat delen wij volgende week! Daarbij geven we je ook meteen het recept voor een vulling van pulled jackfruit. Jackfruit is de ideale vleesvervanger, die steeds populairder wordt. Het heeft namelijk een heel vlezige structuur en kan ontzettend goed smaken opnemen van verschillende kruiden en sauzen! Meer weten over jackfruit? Lees dan dit artikel!

Kun je niet wachten? Dan kun je natuurlijk ook zelf een bezoekje brengen aan de pop-up Amsterdam Arepa’s. Deze vind je aan de Eerste Sweelinckstraat 20, vlakbij de Albert Cuyp Markt. Ze zijn geopend van woensdag t/m zondag, van 12:00 tot 20:00. 

Heb jij wel eens arepa’s gegeten of gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Summary
Nieuwe trend: Arepa's
Article Name
Nieuwe trend: Arepa's
Description
Ken jij arepa's al? Overal ter wereld duiken deze Venezolaanse broodjes op, zo ook in Amsterdam! In dit artikel vertellen we je alles over dit comfortfood!
Author