De Hippe Vegetariër jubileum: 10 jaar aan vegetarisch genieten
Karlijn Swaen

De Hippe Vegetariër jubileum: 10 jaar aan vegetarisch genieten

vrijdag 01 september 2023
Het is vandaag de eerste dag van september en dat betekent dat wij een decennium bestaan: ons 10-jarige jubileum! Al tien jaar lang proberen we jou te inspireren met smaakvolle vegetarische gerechten, culinaire avonturen en duurzame voedingskeuzes. Wat begon als een passieproject van oprichter Isabel Boerdam, is uitgegroeid tot een bloeiende online community van foodies die samen de wereld van de vegetarische keuken verkennen. In dit artikel duiken we in het succesverhaal van De Hippe Vegetariër jubileum!

 

De start van De Hippe Vegetariër


Als negenjarig meisje begreep Isabel ineens dat de stukjes gehakt in haar lievelingspasta bolognese afkomstig waren van een koe, waarna zij besloot geen dieren meer te willen eten. Tot haar twintigste stelde het vegetarische eetpatroon van Isabel niet veel voor. Ze maakte veelal gerechten die op smaak werden gebracht met kaas of andere zuivelproducten, totdat deze vetrijke producten haar omslag teweegbrachten. Ze wilde leren gezonder en creatiever vegetarisch te koken. Hier begon dan ook haar ontdekkingsreis!

Binnen een halfjaar was het Isabel gelukt om zichzelf een compleet andere eetstijl aan te meten: het eerste blik kikkererwten werd geopend en de eerste zoete aardappel werd geroosterd in de oven. Ze experimenteerde met tientallen recepten en las zoveel mogelijk over vegetarisch voeding. Er ging een wereld aan kennis, nieuwe ingrediënten en smaken voor haar open, waarom had ze dit niet eerder ontdekt? Dit móest ze delen met de wereld! En zo werd in september 2013 De Hippe Vegetariër geboren. Omdat ‘hip’ en ‘vegetarisch’ toen nog tegenstellingen waren en Isabel wilde laten zien hoe vegetarisch eten, gezond en duurzaam leven en lekker in je vel zitten allemaal bij elkaar horen. Sindsdien is De Hippe Vegetariër uitgegroeid tot een inspirerend platform voor vegetariërs, veganisten, flexitariërs en iedereen die van lekker eten houdt.

 

De evolutie van vegetarisch eten


In de afgelopen tien jaar heeft de vegetarische markt een opmerkelijke transformatie doorgemaakt, en De Hippe Vegetariër heeft daar een belangrijke rol in gespeeld! Wat ooit als een nichemarkt werd beschouwd, is nu een bruisende culinaire beweging geworden, en ons platform heeft die verandering deels ontketend door de wereld te betoveren met heerlijke recepten, inspirerende content en een aanstekelijk enthousiasme voor groen genieten. Hip en vegetarisch gaan nu hartstikke goed samen! Op naar nog eens tien jaar van puur plantaardig plezier!

 

Wat nu?


De aankomende maand zullen we veel van onze favoriete producten, recepten en onze eigen kookboeken delen. Maar neem ook een kijkje in onze webshop! Voor het De Hippe Vegetariër jubileum geven we namelijk 10% korting op alle kookboeken. We zullen de geliefde vleesvervangers blijven testen en inhoudelijk artikelen delen over de veranderingen van de afgelopen tien jaar. Houd ook vooral onze Instagram pagina in de gaten! Hier zullen wat leuke winacties zijn de aankomende maand.

 

Maar nu allereerst...


Voordat we deze feestmaand ingaan willen wij jullie, onze trouwe lezers, ontzettend bedanken. Zonder jullie hadden wij hier nu niet gestaan! We hopen dat jullie ons het aankomende decennium ook nog zullen blijven volgen en dat we samen met z'n allen het verschil maken om (steeds vaker) dat stukje vlees achterwege te laten! Wij gaan nu eerst proosten op deze mijlpaal en zullen jullie de aankomende maand nog verrassen met veel leuke dingen! Nogmaals: BEDANKT!

Liefs,

Team De Hippe Vegetariër

Vier jij het 'De Hippe Vegetariër jubileum' met ons mee? Of ben jij door ons verslaafd geraakt aan een product? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram! Wij zijn benieuwd.

 

1 Reacties

Zonder jullie was ik nooit gestopt met vlees eten. Al die smakelijke recepten en geen dode dieren meer. Ik eet nog wel vis en zuivel, maar hoop dat ook af te bouwen. Gefeliciteerd met jullie 10 jarig bestaan. Ik haal veel recepten uit de Vegabijbel van Isabel. Mijn favoriete recept is het paddenstoelenbrood met pecannoten en tijm op blz. 336.

11:32 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.