...

De jubileumeditie van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel

door | 9 mrt 2022 | De Hippe Vegetariër

Print Friendly, PDF & Email

De Nationale Week Zonder Vlees bestaat alweer vijf jaar! In 2018 besloot Isabel Boerdam, initiatiefnemer van de week, dat het tijd werd om naast De Hippe Vegetariër, nóg een stapje verder te gaan om mensen te inspireren vaker dat stukje vlees te laten staan. In de afgelopen vijf jaar is er veel veranderd. Niet alleen bij het team van de Nationale Week Zonder Vlees, maar ook in de wereld. Daarom is dit jaar besloten om er een schepje bovenop te doen, door de week uit te breiden met ‘& Zuivel’.

De Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel
Stichting Nationale Week Zonder Vlees vindt dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is – en zuivel eigenlijk ook niet. Daarom wordt de 2022 editie de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. Hiermee worden deelnemers opgeroepen op om deze week niet alleen het vlees te laten staan, maar ook zuivel te vervangen. Zo wordt een flexitarisch eetpatroon gepromoot, waarbij vlees én zuivel afgewisseld worden met vegetarische en plantaardige alternatieven. Vaker een dagje geen vlees, vis en zuivel eten is een kleine moeite maar heeft een enorm positieve impact op mens, dier en milieu.

Liveshow
Omdat de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel dit jaar alweer vijf jaar bestaat, werd deze week afgetrapt met een liveshow. In deze show spreekt Isabel over de voordelen van een vegetarisch en plantaardig voedingspatroon met wereldkampioen roeister en veganist Janneke van der Meulen, plantaardig diëtist en initiatiefnemer van de Schijf for Life Lobke Faasen en milieufilosoof en auteur Floris van den Berg. Ondertussen bereiden de sterrenchefs van restaurant Wils een heerlijke, plantaardige maaltijd en delen ervaringsdeskundigen en Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel helden Jan, Dina, Mirjam en Hanno hun tips en ervaringen. Bekijk de uitzending hier!

Heb jij de liveshow al gezien? En doe jij ook mee aan de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel? Laat het ons weten in een reactie, of op Facebook. Of tag ons op Instagram via de #dehippevegetarier of @dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
De jubileumeditie van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel
Article Name
De jubileumeditie van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel
Description
De Nationale Week Zonder Vlees bestaat vijf jaar! We trapten deze week af met een liveshow. Bekijk hem hier!
Author
Karlijn Swaen

Karlijn Swaen

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Karlijn mag zich een ware foodie noemen. Ze is vaak in de keuken te vinden en vindt het heerlijk om haar vrienden en familie een nieuw gevonden recept voor te schotelen. Karlijn is een enorm gezelligheidsdier en houdt ervan om in haar vrije tijd actieve dingen te doen, het liefst met de benodigde bezoekjes aan een lunchroom. Een leuk feitje over Karlijn; met een kopje koffie maak je haar altijd blij!
Karlijn Swaen

Latest posts by Karlijn Swaen (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt