Heb je wel eens van Flammkuchen gehoord? De klassieke Flammkuchen bestaat uit een flinterdunne brooddeegbodem, bedekt met crème fraîche, uien en stukjes spek. Maar vandaag gaan we voor een frisse en natuurlijk vegetarische variant met groene asperges en cherrytomaten. Het is de perfecte tijd om te genieten van onze eigen Hollandse asperges, dus waar wacht je nog op? Laten we snel aan de slag gaan met dit smakelijke Flammkuchen recept van Ekomenu.
Ingrediënten
voor 4 personen
4 Flammkuchen of bladerdeeg
2 rode uien, in dunne ringen
500 g cherrytomaten, gehalveerd
500 g groene asperges
200 g cottage cheese
40 g pecorino
2 el balsamicoazijn
2 el olijfolie extra vierge
zout en peper
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 230 °C en leg het Flammkuchendeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak voor 3-5 minuten onderin de oven totdat het deeg goudbruin is geworden. Haal uit de oven en leg opzij.
2. Was de asperges en verwijder de harde onderkant. Snijd dikke exemplaren in de lengte doormidden.
3. Smeer de cottage cheese over het deeg, kruid met peper en zout en leg de asperges en ui erop. Bewaar een beetje van de ui voor in de salade. Bak de Flammkuchen 8-10 minuten in de hete oven.
4. Meng het restje gesnipperde ui met de cherrytomaten, olijfolie extra vierge en balsamicoazijn. Proef en breng op smaak met zout en peper.
5. Strooi vlak voor het serveren de Pecorino over de Flammkuchen en serveer de tomatensalade ernaast.
Tip: Meng de Pecorino door de cottage cheese voor een extra kick in de bodem! Past niet alles op je Flammkuchen? Maak dan een salade voor ernaast.
GOED NIEUWS: met de code 50HVEGA krijg jij nu 50% korting op jouw eerste maaltijdbox van Ekomenu, klik snel hier!
Heb jij dit recept geprobeerd? Of ben jij net zo’n fan als ons van de maaltijdboxen van Ekomenu? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
0 reacties