...

REVIEW: Lekker afvallen met minder koolhydraten Vega

door | 21 jun 2023 | De Hippe Vegetariër, Kookboeken, Vegetarisch, Voeding

Print Friendly, PDF & Email

Lekker afvallen met minder koolhydraten Vega‘ van Angela Zamboni bewijst dat koolhydraatarm eten prima vegetarisch kan. Met zes weekmenu’s en 100+ smaakvolle recepten biedt dit boek een uitstekende basis voor vegetariërs en iedereen die gezonde koolhydraatarme gerechten wil zonder vlees of vis. Angela legt uit hoe je op een gezonde manier koolhydraten vervangt door eiwitten en goede vetten, met volwaardige en verse producten. Ontdek handige tricks, family proof tips en de beste vleesvervangers. Na het behalen van je streefgewicht kan dit boek je ook helpen bij een koolhydraatbeperkte leefstijl. Een must-have voor een nieuwe manier van eten!

Inhoud en structuur
Allereerst begint dit kookboek met een voorwoord van Angela Zamboni en laat weten dat ze trots is om al haar kennis te delen op het gebied van koolhydraatarm én vegetarisch eten. Angela is ervaringsdeskundige op het bied van afvallen en gezonder eten, waardoor ze tot ontdekking kwam is dat je lekker kan eten en afvallen tegelijk. In de eerste hoofdstukken vind je belangrijke informatie over het vegetarische en koolhydraatarme dieet en de levensstijl. Ze legt haarfijn uit wat het dieet inhoudt en wat er allemaal in je lichaam kan gebeurt. Daarnaast behandelt ze nog een aantal handige tips en tricks hoe je makkelijker en gezonder vegetarisch en koolhydraatarm eet.

Daarnaast wijdt Angela Zamboni een hoofdstuk aan producten die je kunt eten met daarbij een productenlijst voor in de supermarkt. Ook wordt er besproken welke producten je beter kunt mijden, wat een hoop tijd scheelt. Voor nog meer gemak staan er in het kookboek zes uitgebalanceerde weekmenu’s samengesteld en kun je eindeloos variëren met de meer dan honderd toegankelijke recepten. Het kookboek sluit af met een index met de repten op een rij.

Lay-out
Het kookboek heeft een flexibele kaft, zodat je het handig mee kan nemen. Ideaal voor wanneer je boodschappen gaat doen en je van tevoren weinig tijd hebt om alles uit te zoeken. De styling in dit kookboek is redelijk rustig. Er wordt vooral gebruik gemaakt van lichtgroene tinten, wat een fris gevoel geeft. Hier en daar zie je getekende plaatjes, wat zorgt dat het de informatie wat speelser overkomt. De recepten worden telkens afgewisseld met één foto en één witte bladzijde met het recept. De foto zijn erg mooi gestyled en zien er door de fotografie erg toegankelijk, vrolijk en kleurrijk uit, waardoor wij zeker gemotiveerd raken om te gaan koken.

Recepten
Alle recepten zijn, zoals de naam van het kookboek al zegt, allemaal koolhydraatarm en vegetarisch. Het kookboek begint met zes uitgebalanceerde weekmenu’s. Het weekmenu bestaat uit gerechten voor ontbijt, lunch, avondeten en twee snacks per dag. Natuurlijk kan je hier en daar wat afwisselen als je iets niet lust. Zo klinken kokos choco bites en gevulde mini paprika’s toch als een heerlijke snack? Daarnaast staan er nog 100 recepten in van ontbijt tot aan de lunch, maar ook voor het avondeten, tussendoor én borrel. De recepten zien er echt feestelijk en kleurrijk uit. Zo heb je bijvoorbeeld een recept met spinaziewrap met geitenkaas en rucola, yummie! Ook staan er zelf borrelhapjes in zoals taco-kaasmandjes met vega gehakt, daarmee maak je iedereen gelukkig!

Al met al…
‘Lekker afvallen met minder koolhydraten Vega’ van Angela Zamboni bevat genoeg koolhydraatarme en vegetarische recepten, samen met 6 weekmenu’s. Dit kookboek biedt een gezonde en gevarieerde manier om af te vallen zonder vlees of vis. Angela deelt tips en tricks om koolhydraten te vervangen door eiwitten en goede vetten. Dit kookboek zorgt ervoor dat diëten niet meer moeilijk of saai zijn, maar dat je een levensstijl geëerd die voor jou makkelijk vol te houden is!

Benieuwd geworden naar ‘Lekker afvallen met minder koolhydraten Vega‘ of heb je dit kookboek al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of in een reactie. We horen het graag!

Lekker afvallen met minder koolhydraten VEGA
Bol.com | Libris
Angela Zamboni
25,95 | Kosmos Uitgevers

 

Summary
REVIEW: Lekker afvallen met minder koolhydraten Vega
Article Name
REVIEW: Lekker afvallen met minder koolhydraten Vega
Description
'Lekker afvallen met minder koolhydraten Vega' van Angela Zamboni bewijst dat koolhydraatarm én vegetarisch eten gemakkelijk kan!
Author
Tessa Emmen
Volg Tessa

Tessa Emmen

Experimenterende foodie at De Hippe Vegetariër
Bij onze stagiair staat gezonde voeding altijd centraal. Tessa verzorgt de lekkerste glutenvrije gerechten wegens haar coeliakie. Dit heeft er voor gezorgd dat Tessa erg creatief is geworden met koken en ze experimenteert er dan ook op los om gezonde en volwaardige maaltijden voor te schotelen. Tessa kijkt altijd elk jaar uit naar de zomer, zodat zij weer alle ijssalons van Amsterdam kan uitproberen.
Tessa Emmen
Volg Tessa

Latest posts by Tessa Emmen (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt