...

Pindastoof met kikkererwten en zoete aardappel

door | 21 okt 2022 | De Hippe Vegetariër, Vegan, zoete aardappel

Print Friendly, PDF & Email

Wij houden ervan als we alle ingrediënten van een gerecht in één pan kunnen gooien! Dit recept voor een pindastoof is daardoor niet alleen makkelijk, maar ook nog eens duurzaam doordat je minder elektriciteit gebruikt. Daarnaast is dit een echte comfortmaaltijd dankzij de zoete aardappel, kikkererwten en de pindakaas. Door deze drie ingrediënten toe te voegen aan deze pindastoof, krijgt het een krachtige explosie van smaak. Heb jij ook enorme trek gekregen? Lees snel verder hoe je dit eenpansgerecht maakt!

 

Ingrediënten voor pindastoof

voor 4 personen
4 zoete aardappelen, in blokjes
3 teentjes knoflook, geperst
1 rode chilipeper, fijngesneden
1 blik (400 g) kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
1 blik (400 g) tomatenblokjes
1 limoen, het sap
200 g spinazie
100 g pindakaas
500 ml groentebouillon
3 cm gember, geschild en geraspt
zonnebloemolie
zout en peper

voor de garnering
25 g pinda’s, grof gehakt
5 g koriander, grof gesneden

 

Bereidingswijze

  1. Verhit wat zonnebloemolie in een ruime stoofpan en bak hierin de geperste knoflook, geraspte gember en fijngesneden rode chilipeper 3 minuten tot het heerlijk begint te geuren.
  2. Voeg de zoete aardappel, kikkererwten, tomatenblokjes, pindakaas en de groentebouillon toe en laat op lage temperatuur 20 minuten pruttelen met een deksel op de pan.
  3. Verwijder na 20 minuten de pan van de warmtebron, voeg de spinazie toe en laat slinken. Voeg nu ook het limoensap toe aan de pindastoof en roer nog eens goed door. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de pindastoof over de borden en garneer met de grofgehakte pinda’s en gesneden koriander. Serveer direct! Als je niet van koriander houdt kun je dit achterwege laten.

Tip: Je kunt dit gerecht serveren met rijst of met wat brood.

Heb jij deze heerlijke pindastoof met kikkererwten en zoete aardappel ook gemaakt? Stuur ons een foto van jouw creatie op Instagram met #dehippevegetarier of @dehippevegetarier. Of laat een reactie achter onder dit artikel of op Facebook. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Pindastoof met kikkererwten en zoete aardappel
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)
Pien Freije
Volg Pien

Pien Freije

Duurzame foodie at De Hippe Vegetariër
Pien is een echte foodie en stagiair bij De Hippe Vegetariër. Tijdens haar studie Voeding & Diëtetiek leert ze het liefst over voeding en duurzaamheid. Het weekend staat in het teken van vegan eettentjes bezoeken in Amsterdam, een yogalesje volgen en verse ingrediënten halen op de Noordermarkt om vervolgens de keuken in te duiken. Daarnaast kan je Pien altijd blij maken met pindakaas!
Pien Freije
Volg Pien

Latest posts by Pien Freije (see all)

9 Reacties

  1. Dorien Castien

    Mmm, was heel lekker! Echt comfortfood!

    Antwoord
    • Tessa Emmen

      Hi Dorien,

      Wat fijn om te horen!

      Liefs,
      Tessa

      Antwoord
  2. Carla van Velsen

    Top 5

    Antwoord
  3. Eva

    Heerlijk! Ik had nog gekookte zoete aardappelen over, dan is het helemaal super snel klaar. Maar bovenal dus heel lekker. Deze gaat op m’n favorietenlijst!

    Antwoord
    • Tessa Emmen

      Hi Eva,

      Wat fijn om te horen!

      Liefs,
      Tessa

      Antwoord
  4. Kars

    Echt heerlijk, én ook nog eens makkelijk te bereiden. Super!

    Antwoord
    • Karlijn Swaen

      Hi Kars,

      Wat goed om te lezen! We hopen dat je er nog vaak van zal genieten.

      Liefs,
      Karlijn

      Antwoord
  5. Angela Vrolijk

    Wat een voortreffelijk lekker gerecht is dit! Ik heb het met zelf gemaakt naanbrood gecombineerd .

    Antwoord
    • Karlijn Swaen

      Hi Angela,

      Wat heerlijk! We hopen dat je er nog vaak van zult genieten.

      Liefs,
      Karlijn

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt