Print Friendly, PDF & Email

Wij houden ervan als we alle ingrediënten van een gerecht in één pan kunnen gooien! Dit recept is daardoor niet alleen makkelijk, maar ook nog eens duurzaam doordat je minder elektriciteit gebruikt. Daarnaast is dit een echte comfortmaaltijd dankzij de zoete aardappel, kikkererwten en de pindakaas. Lees snel verder hoe je dit eenpansgerecht maakt!

Ingrediënten
voor 4 personen
4 zoete aardappelen, in blokjes
3 teentjes knoflook, geperst
1 rode chilipeper, fijngesneden
1 blik (400 g) kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
1 blik (400 g) tomatenblokjes
1 limoen, het sap
200 g spinazie
100 g pindakaas
500 ml groentebouillon
3 cm gember, geschild en geraspt
zonnebloemolie
zout en peper

voor de garnering
25 g pinda’s, grof gehakt
5 g koriander, grof gesneden

Bereidingswijze
1. Verhit wat zonnebloemolie in een ruime stoofpan en bak hierin de knoflook, gember en rode chilipeper 3 minuten tot het begint te geuren.
2. Voeg de zoete aardappel, kikkererwten, tomatenblokjes, pindakaas en de groentebouillon toe en laat op lage temperatuur 20 minuten pruttelen.
3. Verwijder de pan van de warmtebron, voeg de spinazie toe en laat slinken. Voeg nu ook het limoensap toe aan de stoof en roer nog eens goed door. Proef en breng op smaak met zout en peper.
4. Verdeel de stoof over de borden en garneer met de pinda’s en koriander. Serveer direct!

Heb jij dit heerlijke eenpansgerecht ook gemaakt? Stuur ons een foto van jouw creatie op Instagram met #dehippevegetarier of @dehippevegetarier. Of laat een reactie achter onder dit artikel of op Facebook. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Pindastoof met kikkererwten en zoete aardappel
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 2 Review(s)