...

REVIEW: Hoe overleef je diëten? Kookboek

door | 16 mei 2023 | De Hippe Vegetariër, Kookboeken

Print Friendly, PDF & Email

Ben je op zoek naar een kookboek dat je niet alleen heerlijke en gezonde recepten biedt, maar ook wetenschappelijk onderbouwde tips voor blijvend afvallen geeft? Dan is het ‘Hoe overleef je diëten? Kookboek‘ van Michael Greger iets voor jou. Greger gelooft niet in diëten, maar in het aanpassen van je levensstijl op een gezonde en toegankelijke manier. In dit kookboek deelt hij meer dan 100 recepten en 21 afvalversnellers om je te helpen bij het veranderen van je voedingsgewoonten. Het resultaat? Een revolutionaire toevoeging aan de kookboekindustrie die je kwaliteit van leven kan verbeteren. Lees snel verder wat wij van dit bijzondere kookboek vonden!

Inhoud en structuur

Het kookboek ‘Hoe overleef je diëten?’ begint met een inspirerende inleiding waarin Greger zijn aanpak beschrijft. Hij legt uit waarom diëten niet werkt voor de lange termijn en waarom het belangrijk is om je hele levensstijl aan te passen om blijvend succes te behalen. In de inleiding vind je ook een handige checklist met zogenoemde “gezonde groen-licht-voedingsmiddelen” van plantaardige oorsprong en 21 tips om sneller af te vallen. Het kookboek is opgedeeld in acht hoofdstukken met verschillende soorten recepten, waaronder soepen, salades, ontbijt en fruit. Het negende hoofdstuk gaat over keukenvoorraad en bevat recepten voor lang houdbare sausjes, specerijenmixen en andere onmisbare keukenitems. Het boek sluit af met handige informatie over kooktijden en een index om snel je favoriete recepten terug te vinden.

Lay-out

Bij het zien van dit kookboek wordt meteen duidelijk dat het aansluit op een dieetboek. De kaft is glanzend en toont een visuele voorstelling van een schijf met daarop de belangrijkste productgroepen voor een gezond voedingspatroon, zoals groente, fruit, noten en peulvruchten. Het straalt duidelijk uit dat het om gezonde recepten gaat! De eerste hoofdstukken met informatie over diëten zijn wat simpel vormgegeven. Het bevat gewoon duidelijke informatie. De afbeeldingen van de recepten zijn daarentegen erg mooi en tonen het gerecht in de hoofdrol. De algehele vormgeving is rustig gehouden. Het lettertype en de schrijfstijl zijn duidelijk en fijn om te lezen op een witte achtergrond. Dit kookboek leest gemakkelijk zonder al te veel afleiding van sprekende foto’s.

Recepten

De recepten in dit kookboek zijn niet alleen gezond, maar ook nog eens super lekker! Met meer dan 100 recepten om gezond af te vallen, samengesteld door voormalig chefkok en ervaren veganistische kookboekschrijver Robin Robertson, is er voor ieder wat wils. Het handige is dat de recepten ingedeeld zijn op niveau, van makkelijk tot gemiddeld, en dat er voor elk wat wils is wat betreft het aantal ingrediënten. Daarnaast begint elk recept met een korte introductie over het gerecht zelf, en bij sommige recepten staan er ook nog eens handige tips en interessante weetjes, zoals het feitje over waarom je appels beter niet kunt schillen.

Al met al…

Als je op zoek bent naar een kookboek met heerlijke en gezonde recepten en wetenschappelijk onderbouwde tips om blijvend af te vallen, is het “Hoe overleef je diëten? Kookboek” kookboek van Michael Greger een aanrader. Met meer dan 100 recepten en 21 afvalversnellers deelt Greger zijn aanpak om je levensstijl aan te passen op een gezonde en toegankelijke manier.

Benieuwd geworden naar ‘Hoe overleef je diëten? Kookboek‘ of heb je dit kookboek al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of in een reactie. We horen het graag!

Hoe overleef je diëten? Kookboek
bol.com | Libris
Dr. Michael Greger
€30,95 | Uitgeverij Passie

 

Summary
REVIEW: Hoe overleef je diëten? Kookboek
Article Name
REVIEW: Hoe overleef je diëten? Kookboek
Description
Op zoek naar een kookboek met gezonde recepten en afvaltips? Dan is het boek 'Hoe overleef je diëten?' van Michael Greger iets voor jou.
Author
Tessa Emmen
Volg Tessa

Tessa Emmen

Experimenterende foodie at De Hippe Vegetariër
Bij onze stagiair staat gezonde voeding altijd centraal. Tessa verzorgt de lekkerste glutenvrije gerechten wegens haar coeliakie. Dit heeft er voor gezorgd dat Tessa erg creatief is geworden met koken en ze experimenteert er dan ook op los om gezonde en volwaardige maaltijden voor te schotelen. Tessa kijkt altijd elk jaar uit naar de zomer, zodat zij weer alle ijssalons van Amsterdam kan uitproberen.
Tessa Emmen
Volg Tessa

Latest posts by Tessa Emmen (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt