...

REVIEW: Karola’s Kitchen: Smaakvol

door | 27 dec 2022 | De Hippe Vegetariër, Kookboeken, Vegan, Vegetarisch

Print Friendly, PDF & Email

In het kookboek ‘Karola’s Kitchen: Smaakvol‘ deelt Karolien Olaerts voedzame, gezonde en planeetvriendelijke recepten “zonder regeltjes”. Hiermee bedoeld zij dat de gerechten uit dit kookboek bijdragen aan jouw gezondheid, zonder dat dit iets te maken heeft met afvallen. De gerechten en maaltijden uit dit boek zijn eenvoudig te bereiden en barsten van smaak. Dit kookboek is het bewijs dat je ook veel (eet)plezier kunt beleven aan een gezond en klimaatvriendelijk eetpatroon. Lees snel verder!

Inhoud en structuur
Het kookboek start met een inleiding. Hierin deelt Karolien haar mening over regels rondom voeding en diëten. Vervolgens vertelt ze welke pijlers zij aanhoudt in haar eigen eetpatroon. Ze gebruikt haar eigen eetpatroon dan ook als basis voor de recepten uit dit kookboek. Na de inleiding volgen de hoofdstukken ‘aan de slag’ en ‘hoe gebruik je dit boek’. In deze hoofdstukken worden thema’s zoals het bereiden van groenten, recept opbouw en vers versus voorraad behandeld. De recepten zijn ingedeeld in de kopjes ‘ontbijt’, ‘lunch’, ‘snack’, ‘apero’, ‘diner’, ‘sharing’ en ‘dessert’. Na de recepten volgt het hoofdstuk ‘zo weinig mogelijk verspilling’. In dit hoofdstuk verteld Karolien hoe lang je verschillende producten kunt bewaren om verspilling te voorkomen. Ook bevat dit boek een kalender met alle seizoensgroeten en -fruit. Wij zijn fan! 🙂

Lay-out
‘Karola’s Kitchen: Smaakvol’ heeft een hele mooie vormgeving. De geschreven teksten zijn erg overzichtelijk door het kleurgebruik en lettertype. De wat donkerdere fotografie zorgt voor een mooi contrast met de pasteltinten van de receptuur. Hierdoor spat al het lekkers echt van het boek af! De foto’s van dit kookboek geven een gezellige uitstraling. De recepten zijn allemaal gekenmerkt met symbolen. Deze symbolen geven aan of het recept glutenvrij, lactosevrij of veganistisch is. Ook wordt er aangegeven of je het gerecht kunt invriezen.

Recepten
De recepten bestaan voor het grootste deel uit plantaardige ingrediënten. Karolien geeft aan zelf een grote eter te zijn en dit is terug te zien in de grotere porties per persoon. Dit kookboek bevat een grote variatie aan gerechten uit de wereldkeuken. De ingrediëntenlijsten zijn niet lang en er wordt een goede mix van verse en langer houdbare producten gebruikt. De bereidingswijze is op een efficiënte manier geschreven. Tijdens het wachten tot andere delen van je gerecht klaar zijn wordt een andere taak gegeven. Van heerlijke, gezonde ontbijtjes tot on the go lunches en feestelijke desserts, dit kookboek heeft het allemaal!

Al met al…
Dit kookboek geeft je alle handvaten om zelf elke dag een gezonde, volwaardige en lekkere maaltijd op tafel te zetten die bovenal ook nog klimaatvriendelijk is! ‘Karola’s Kitchen: Smaakvol’ is geschikt voor iedereen die van voedzame en vooral lekkere gerechten houdt. Je hoeft niet veel ervaring te hebben met (plantaardig) koken om deze recepten te kunnen bereiden. Karolien deelt al haar kennis met je en is ervan overtuigd dat iedereen kan koken. :).

Benieuwd geworden naar ‘Karola’s Kitchen: Smaakvol’ of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of in een reactie. Wij zijn benieuwd!

Karola’s Kitchen: Smaakvol
Bol.com | Libris
Karolien Olaerts
Horizon | €29,99
REVIEW: Karola's Kitchen: Smaakvol

 

Summary
REVIEW: Karola's Kitchen: Smaakvol
Article Name
REVIEW: Karola's Kitchen: Smaakvol
Description
In het kookboek 'Karola's Kitchen: Smaakvol' deelt Karolien Olaerts voedzame, gezonde en planeetvriendelijke recepten 'zonder regeltjes'.
Author
Isabel Schep
Volg Isabel

Isabel Schep

Creatieve foodie at De Hippe Vegetariër
Isabel is student Voeding en Diëtetiek en vervult de Food Creation stagiaire rol. Koken en bakken met vrienden vindt ze erg leuk om te doen. Daarnaast is ze in haar vrije tijd veel bezig met schilderen, tekenen en sporten. Leuk feitje; deze zoetekauw kun je altijd wakker maken voor monchoutaart en tiramisu!
Isabel Schep
Volg Isabel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt