...

REVIEW: Kook je koelkast leeg 

door | 28 mrt 2023 | De Hippe Vegetariër, Kookboeken

Print Friendly, PDF & Email

Verspil jij wel eens voedsel of weet je niet wat je aan moet met je restjes saus, brood of groenten? Dan is dit kookboek ‘Kook je koelkast leeg‘ van Too Good To Go wat voor jou! Voor elk ingrediënt staat er wel een handige tip klaar, dit is beter voor het milieu én je portemonnee. We konden het natuurlijk niet laten om alle antwoorden in dit boek te vinden en jou te vertellen wat we ervan vonden!

Inhoud en structuur

Too Good To Go is een organisatie wat vecht tegen voedselverspilling. Via de app kun je bij een winkel in de buurt producten ophalen die anders zouden zijn weggegooid, omdat ze niet meer mogen worden verkocht. Niet alleen door middel van de app proberen zij de consument hier bewust van te maken, maar nu dus ook met dit kookboek. ‘Kook je koelkast leeg’ begint met een voorwoord waarin een aantal harde feiten over voedselverspilling worden behandeld. Het eerste hoofdstuk omvat handige bewaartips. Denk aan tips hoe je orde kan brengen in je voorraadkast tot aan hoe je groenten en fruit het slimste kan bewaren. In ‘Kook je koelkast leeg’ vind je 60 creatieve recepten ingedeeld naar de seizoenen. Met de recepten hoopt Too Good To Go je te kunnen inspireren om ook in de keuken alles uit de koel- en voorraadkast te halen. Voor elk seizoen staan er genoeg recepten in om telkens je maaltijden te vullen met wat je nog in huis hebt. Ook staan er tips in om echt alles van het product te gebruiken, van wortel tot loof en de uiteinden van asperges kan je perfect gebruiken om te fermenteren. Het boek sluit af met een index waar je de verschillende ingrediënten kan vinden waar jij nog een oplossing voor zoekt!

Lay-out

Op de kaft staan drie foto’s van recepten die in het kookboek te vinden zijn. Op deze foto’s is duidelijk het ingrediënt en de serveertip hiervan te zien. Dit ook het uitgangspunt voor alle andere recepten in het boek. Verder staat natuurlijk het herkenbare logo van Too Good To Go op de voorkant en de binnenkant van het boek zie je dit ook terug. De pagina’s zijn rustig opgebouwd en het lettertype is erg duidelijk te lezen. De verschillende hoofdstukken worden van elkaar gescheiden door andere kleuren op de pagina’s te gebruiken. De fotografie in dit kookboek is erg speels en vrolijk. De recepten zien er allemaal erg lekker uit! Je ziet naast het gerecht de verschillende ingrediënten die het gerecht verwerkt zijn. Daarnaast is er soms een hapje uit het gerecht genomen zodat je helemaal kan inleven in het moment! Voorin ‘Kook je koelkast leeg’ vind je een inhoudsopgave, waar je makkelijk elk recept kunt vinden, erg fijn!

Recepten

Veel gerechten in het boek zijn vegetarisch, maar omdat het ook belangrijk is dat vlees niet weg wordt gegooid, staan hier ook tips over in. De recepten staan dus ingedeeld per seizoen en begint bij de winter. De recepten zijn echt easy to make, ze bevatten niet te veel ingrediënten en bereidingsstappen. Dat is erg fijn als je even snel iets in elkaar wilt flansen met de restjes uit je koelkast. Elk recept begint met een kleine inleiding met een leuk weetje. Ook staan er bij veel gerechten bewaartips om zo voedselverspilling tegen te gaan. Daarnaast staan er nog paar korte varieertips of hoe je gerecht even wat extra pit kan geven. De bereiding, kooktijd en het aantal porties staan ook weergeven. Ook erg handig als je niet te lang in de keuken wilt staan.

Al met al…

Met ‘Kook je koelkast leeg’ wil Too Good To Go iedereen bewust maken van hoe je op een leuke en creatieve manier voedselverspilling tegen kan gaan. Het is een mooie missie die een grote invloed heeft en ook nog eens in je voordeel werkt. Wil jij je steentje bijdragen aan het milieu? Wacht dan niet langer en lees gauw deze anti-verspil-bijbel!

Benieuwd geworden naar dit boek of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie. We horen het graag! 

Kook je koelkast leeg
Too Good To Go
22,99 | Lannoo
ISBN 9789401485456 

 

Summary
REVIEW: Kook je koelkast leeg 
Article Name
REVIEW: Kook je koelkast leeg 
Description
Verspil jij wel eens voedsel? Dan is dit kookboek van Too Good To Go wat voor jou! Lees hier onze review en raak geïnspireerd.
Author
Tessa Emmen
Volg Tessa

Tessa Emmen

Experimenterende foodie at De Hippe Vegetariër
Bij onze stagiair staat gezonde voeding altijd centraal. Tessa verzorgt de lekkerste glutenvrije gerechten wegens haar coeliakie. Dit heeft er voor gezorgd dat Tessa erg creatief is geworden met koken en ze experimenteert er dan ook op los om gezonde en volwaardige maaltijden voor te schotelen. Tessa kijkt altijd elk jaar uit naar de zomer, zodat zij weer alle ijssalons van Amsterdam kan uitproberen.
Tessa Emmen
Volg Tessa

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt