Print Friendly, PDF & Email
4/5 - (4 stemmen)

Wat je krijgt wanneer je een muffin en een scone samenvoegt? Een scoffin! Wellicht ken jij het al, maar voor ons was dit nieuw. Dit recept zagen wij voorbij komen in het kookboek van Anne Heigham ‘De Ayurveda keuken‘ en moesten wij natuurlijk uitproberen. Dit recept kan ook nog eens de spijsvertering verbeteren en gasvorming voorkomen. Vandaag delen wij het recept met jou!

Ingrediënten
voor 8 stuks
1/2 courgette, geraspt
150 g speltmeel
50 g Puy-linzen of groene linzen, minstens 4 uur geweekt, zacht gekookt
80 ml water
2 el olijfolie
2 tl bakpoeder
1 tl verse rozemarijn, gehakt
1 tl verse tijm, gehakt
snufje paprikapoeder
ongeraffineerd zout en zwarte peper

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C/180 °C hetelucht. Plaats 8 papieren vormpjes in een muffinvorm
2. Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed tot je een mooi luchtig beslag hebt.
3. Verdeel het beslag over de papieren vormpjes. Bak de scoffins ongeveer 35 minuten in de oven, tot de bovenkant lichtbruin is en een spies die je in het midden steekt er schoon uit komt.
4. Laat ze afkoelen en neem ze mee naar je werk of bewaar ze in een luchtdichte trommel voor een andere dag.

Tips
– Een scoffin smaakt in de warmere maanden heerlijk met een salade en hummus, en past in de koudere maanden van het jaar goed bij soep en groentegerechten.
– Wil je linzen uit blik gebruiken, neem dan ongeveer een half blik van 400 gram, uitgelekt en afgespoeld.

Heb jij dit recept geprobeerd? Stuur ons een foto via @dehippevegetarier of laat het ons weten in een reactie, of op Facebook. Wij zijn benieuwd!

De Ayurveda keuken
bol.com | Libris
Anne Heigham
€24,99 | Terra
ISBN 9 789089 899026

De Ayurveda keuken

credits foto: Yuki Suguira

Summary
recipe image
Recipe Name
Scoffins met courgette, Puy-linzen en rozemarijn
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time