...

Vleesvervanger getest: Lekker Fred’s Pulled Paddo’s Mexicano

door | 6 okt 2022 | De Hippe Vegetariër, Reepjes, stukjes, Vleesvervangers

Print Friendly, PDF & Email

Het aanbod van vleesvervangers blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij de Pulled Paddo’s Mexicano van Lekker Fred. 

Smaak, structuur en toepassing
De Pulled Paddo’s Mexicano zitten in een originele verpakking. Normaal zijn we gewend dat verpakkingen van vleesvervangers wat langer zijn, maar deze zijn kort. Dit komt omdat het product vacuüm is verpakt en is dubbelgevouwen. Hierdoor heeft het product minder ruimte nodig en bespaart het dus ruimte en verpakking! Lekker gewerkt Fred. De Pulled Paddo’s in de smaak Mexicano kun je bereiden in een koekenpan door ze 4 tot 5 minuten al roerend te bakken. Tijdens het bakken vult de keuken zich met een heerlijk kruidige geur en kunnen wij niet wachten om het op te eten. Ook de taste test stelt ons niet teleur, want wat een smaakexplosie! Van kruiden tot aan de textuur, wij vinden het lekker. Je moet wel van paddenstoelen houden, anders is het niks voor je! De rijke smaak heeft ook een nadeel: deze vleesvervanger bevat veel zout.

Voedingswaarden
Deze vleesvervanger van Lekker Fred is verpakt per 180 gram, wat ongeveer zo’n 2 porties is. Per 100 gram bevat het 139 kcal, wat ons niet verbaast met zo weinig ingrediënten. Het vetgehalte in dit product is 12 gram per 100 gram, waarvan 1,4 gram verzadigd. De Pulled paddo’s bevatten 2,9 gram koolhydraten, waarvan maar 0,9 gram suiker. Wat wij jammer vinden aan dit product is de lage hoeveelheid eiwitten (2,6 gram) en de hoge hoeveelheid zout (1,3 gram) per 100 gram. Nu is dit natuurlijk ergens wel logisch, aangezien het enkel paddenstoelen zijn. De vezels in dit product zijn dan wel weer fijn: 2,1 gram vezels per 100 gram, dat is meer dan de gemiddelde vleesvervanger. Overall zijn deze pulled paddo’s laag in calorieën en rijk aan onverzadigde vetten. 

Ingrediënten
Deze vleesvervanger bestaat uit een minimaal aantal ingrediënten, namelijk paddenstoelen 74% (oesterzwammen, portobello), zonnebloemolie, ui, kruiden en specerijen, zout. 

Lekker Fred’s Pulled Paddo’s Mexicano: 7,6
Voor de veganisten: De Lekker Fred’s Pulled Paddo’s Mexicano is plantaardig, een go dus!
Voor de glutenallergie: De Lekker Fred’s Pulled Paddo’s Mexicano bevat geen gluten, ook een go dus! 

De Lekker Fred’s Pulled Paddo’s Mexicano – €3,99 – verkrijgbaar bij Crisp 

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Laat ons weten wat je ervan vind in een reactie of op Facebook. Wij zijn erg benieuwd wat jij ervan vindt!

 

Summary
Vleesvervanger getest: Lekker Fred’s Pulled Paddo’s Mexicano
Article Name
Vleesvervanger getest: Lekker Fred’s Pulled Paddo’s Mexicano
Description
Wat vinden wij van de Pulled Paddo’s Mexicano van Lekker Fred? We testen 'm op smaak, textuur en toepassing! Lees het hier.
Author
Karlijn Swaen

Karlijn Swaen

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Karlijn mag zich een ware foodie noemen. Ze is vaak in de keuken te vinden en vindt het heerlijk om haar vrienden en familie een nieuw gevonden recept voor te schotelen. Karlijn is een enorm gezelligheidsdier en houdt ervan om in haar vrije tijd actieve dingen te doen, het liefst met de benodigde bezoekjes aan een lunchroom. Een leuk feitje over Karlijn; met een kopje koffie maak je haar altijd blij!
Karlijn Swaen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt