Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (2 stemmen)

Heb je net even een lekker kopje thee gezet, zie je tot je schrik allemaal kalk in je mok ronddrijven? Azijn to the rescue! Hoewel het meeste schoonmaakazijn synthetisch is, bestaat er ook natuurlijke schoonmaakazijn. Dat is een biologisch afbreekbaar, en dus duurzaam, schoonmaakmiddel wat we allemaal in onze keukenkastjes zouden moeten hebben staan! Gebruik jij dit wondermiddel al voor het poetsen? Lees hier wat je er allemaal mee kunt. 

Schoonmaken
Waarschijnlijk is dit een van de bekendste functies van schoonmaakazijn en het zal dan ook in veel gootsteenkastjes in Nederland te vinden zijn. De mogelijkheden voor het schoonmaken met azijn zijn dan ook oneindig. Zo kun je er je waterkoker en koffiezetapparaat mee ontkalken, maar ook de ramen mee poetsen. Doe voor dit laatste één of twee mokken natuurlijke schoonmaakazijn in een emmer met lauw water en je ramen zullen blinken als nooit tevoren!  

Wassen
Naast het schoonmaken van je huis is azijn ook ontzettend geschikt om te gebruiken in je wasmachine. Naast dat het gelijk de kalk in je machine oplost (win-win situatie) fungeert het ook uitstekend als wasverzachter! Vul hiervoor een halve bak van de wasmachine dop met natuurlijke schoonmaakazijn en je kleding zal ontzettend zacht zijn. Schoonmaakazijn werkt ook nog eens een super goed als kleurbeschermer in de was! Zo hoef je nooit meer bang te zijn dat die nieuwe zwarte broek snel van kleur zal vervagen. En no worries: je kleding zal niet naar azijn ruiken! Ook helpt het erg goed bij het verhelpen van die vervelende zweetluchtjes   

Verhelp klachten
Ken je dat vervelende gevoel van jeuk bij muggenbulten? Nu de zomer weer dichterbij komt zullen we er toch echt aan moeten geloven dat deze insecten ons weer lastig zullen vallen in de nacht. Mocht je nu helaas toch zijn geprikt, dan werkt azijn enorm goed tegen de jeuk! Dit is niet alleen zo voor muggenbulten, maar ook voor brandnetelbulten. Het verlicht zelfs bij zonverbranding! Neem die fles azijn dus maar mee op vakantie dit jaar. 

Vintastic
Zoals jullie wellicht al doorhebben zijn wij op de redactie enorme fan van het gebruiken van een natuurlijke schoonmaakazijn. Wij maken er regelmatig onze snijplanken mee schoon of doen een scheutje bij onze verse bloemen (zo blijven ze langer mooi). Nu horen we jullie al denken, welke schoonmaakazijn moeten we dan hebben? Vintastic is een merk dat is opgericht door échte poetsfanaten. Zij hebben een complete schoonmaaklijn op basis van natuurlijk schoonmaakzijn de wereld ingesopt! Van een spray voor de badkamer tot een keukenreiniger. Daarmee reinig je alles in een handomdraai. Vintastic reinigt en ontkalkt. Met respect voor mens en milieu. En, ook niet onbelangrijk, jouw portemonnee. Zo wordt schoonmaken weer leuk! 

Maak jij al schoon met azijn? En kende jij de producten van Vintastic al? Laat het ons weten in een reactie of op Facebook. Of gebruik #cleanerbynature op Instagram. Wij zijn benieuwd! 

 

Summary
Voor poetsfanaten en wereldverbeteraars!
Article Name
Voor poetsfanaten en wereldverbeteraars!
Description
Gebruik jij het wondermiddel azijn al voor jouw dagelijkse poetsbeurten? Lees hier wat je er allemaal nog meer mee kunt. 
Author