...

In 14 stappen meer energie

door | 21 apr 2016 | Adv, Detox, Eetpatroon, Gezondheid, Voeding

Print Friendly, PDF & Email

Jeetjemina. Wat heb ik een drukke periode achter de rug. Nieuwe website online, mijn boek in de winkels, oneindig veel interviews gegeven en ondertussen ook nog de marathon van Rotterdam overleefd. Af en toe wist ik echt niet meer waar ik de energie vandaan moest halen. Net als vele van jullie raakte ik enorm geïnspireerd door het verhaal van Roos en Murk van slowjuice-merk Frecious en heb als ondersteuning van mijn dagelijkse energiebehoefte hun ‘energiepakket’ mogen testen. In 14 stappen naar meer energie… nou dat kon ik wel gebruiken!

Futloos, minder levenslust, nergens energie voor
Het overkomt de beste weleens. Alles op je werk irriteert je, je hebt een kort lontje, geen zin om boodschappen te doen, geen puf om te koken, sporten moet je niet aan denken en toch blijf je op de bank hangen, snacken en films kijken tot laat. Zo ver is het bij mij niet gekomen, omdat ik dankzij de marathon-training werd gedwongen mezelf niet te verstoppen tijdens deze drukke periode maar iedere keer naar buiten moest om te rennen. Toch heb ook ik me af en toe bijna in paniek gevoeld van die veel te lange to-do-lijst en die stapel aan verantwoordelijkheden die me iedere ochtend aanstaarde als ik wakker werd. Daarom leek me dit het perfecte moment voor de Frecious Energy Challenge. In twee weken mijn energiepeil omhoog, kom maar op!

Frecious Energy Challenge – het programma
Tijdens de Frecious Energy Challenge gebruik je de Frecious slowjuices echt als aanvulling op je dagelijkse eetpatroon en als ondersteuning van je energieniveau. Op dag 0 krijg je een geweldig pakket op je deurmat geleverd met daarin alles wat je nodig hebt voor die 14 dagen. Het enige wat je hier zelf aan moet toevoegen is een middelgrote vriezer en een portie discipline. Hoe ziet het programma er vervolgens precies uit?

Dag 1 t/m 4

 • Start elke dag, een kwartier voordat je iets eet, met een citroenshot. Dit activeert en reinigt je lichaam en heeft dezelfde opwekkende werking als koffie.
 • Drink gelijk je slowjuice om je lichaam te zuiveren van belastende stoffen. Zo krijg je vanzelf al wat meer energie.
 • ’s Ochtends en ’s avonds, het liefst na het douchen, smeer je dagelijks je nek en schouders in met magnesiumolie.

Dag 5 t/m 11

 • Start elke dag nog steeds met de citroenshot.
 • Neem rond 10:30uur en 15:30uur de ‘Love Energy’, die laadt je direct op.
 • Rond 19:30 uur neem je de ‘Relaxzzz’, die helpt te ontspannen en klaar te maken voor een goede nachtrust.
 • Na ‘t douchen smeer je dagelijks weer je nek en schouders in met magnesiumolie.

Dag 12 t/m 14

 • Start weer met je citroenshotje.
 • Drink er direct je Frecious slowjuice achteraan als dagelijks onderhoud & energy boost.
 • En dagelijks nog steeds je nek en schouders insmeren met magnesiumolie.

Elke dag

 • Iedere dag ontvang je een mail met daarin een extra tip om je energie te verhogen. Probeer deze adviezen of opdrachten zo goed mogelijk op te volgen en je eraan te houden, dan ervaar je het grootste effect.
 • Zorg dat je gedurende deze twee weken op je eten let. Niets is verboden, maar hoe meer ‘slechte’ voedingsmiddelen je vermijd hoe meer energie het je zal opleveren. Dus even geen koffie, alcohol, suiker, zuivel, snacks en zo veel mogelijk glutenvrij eten.

Dus in een notendop samengevat: twee weken gezond eten voor een stabiele energie, je lichaam ondersteunen met diverse juices boordevol vitaminen en mineralen, tips om je rust te nemen, voldoende te bewegen, een optimale nachtrust te hebben en tot slot met behulp van magnesiumolie zorgen dat je nek en hals ontspannen zijn en dat je een goede bloedsomloop hebt zodat gifstoffen makkelijk afgevoerd kunnen worden.

Hoe heb ik het ervaren?
Velen van jullie zullen weten dat ik regelmatig detox-weekjes inlast en dat ik deze zelfs jaarlijks aanbied met De Hippe Vegetariër. Maar dit was echt totaal iets anders en dat waardeer ik juist zo aan Frecious. Voor mij was dit niet het juiste moment om m’n hele systeem te resetten met behulp van een detox. Ik had juist extra energie nodig en zoveel mogelijk goede voeding als ik op een dag zou kunnen eten. En daar staat Frecious voor, hun energiepakket is hiervan het perfecte voorbeeld. Ik vind hun juices ontzettend lekker, de smaken zijn geweldig uitgebalanceerd. Daar is echt over nagedacht en dat maakt dat je heel veel zin hebt in je dagelijkse juice. Daarnaast maken de speciale ‘Love Energy’ en ‘Relaxzzz’ juice die je van dag 5 t/m 11 dagelijks mag nemen deze 14 dagen echt tot een feestje. Ik ben een enorme liefhebber van mijn dagelijkse koffiemoment, maar eerlijk is eerlijk, op de Love Energy kon ik mij net zo verheugen! Daar houd je net zo’n tevreden en gevuld gevoel aan over – echt een toppertje. Wat zit erin? Pompoen, Sinaasappel, Avocado, Banaan, Rauwe cacao, Guarana, Siberische Ginseng, Maca, Ashwaganda, Damiana, Rauwe honing, Kaneel en Vanille. Een briljante Limited Editon die alleen in het energiepakket te krijgen is, omdat het maken ervan zo bewerkelijk is. Bijzonder!

Tot slot: belangrijk is wel om deze Frecious Energy Challenge serieus te nemen. Hoe meer je je probeert te houden aan de richtlijnen en adviezen, hoe groter je resultaat. Ik heb me in ieder geval enorm ondersteund gevoeld door de juices gedurende deze drukke periode, ik heb gevoeld dat ik er alles aan deed om mijn lichaam de energie te geven die het nodig had voor al deze activiteiten naast elkaar en niet onbelangrijk: ik heb er ook nog eens van genoten. Ik raad van harte aan om het ook te proberen!

IMG_7673

Meer weten over deze Frecious Energy Challenge of over het Frecious in het algemeen? Heb je het ook eens geprobeerd of je je verhaal kwijt? Laat het ons vooral weten! Dank voor je reactie!

Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Latest posts by Isabel Boerdam (see all)

1 Reactie

 1. jeannette de roeper

  ik heb diabetes. alle dingen die u noemt mag ik niet gebruiken.
  heeft u een advies voor diabeten, die meer energie nodig hebben? jeannette

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt