Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de AH verse plantaardige burgers!

AH verse plantaardige burger
Vandaag test ik een vleesvervanger in de vorm van een burger, de verse plantaardige burger van de Albert Heijn om precies te zijn. Wij kennen de vleesvervangers van AH aan hun eenvoudige verpakking met duidelijk herkenbare inhoud. Aan het assortiment van vegetarische en vegan burgers, schnitzels, balletjes, gehakt, kip, falafel, rondo’s en carré’s zijn de vleesvervangers van Albert Heijn een mooie toevoeging. Momenteel hebben wij een totaal van 23 verschillende vleesvervangers geteld in de (digitale) schappen, waarvan er eentje er in het bijzonder uitsprong: de verse plantaardige burger. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de rauw ogende burger met een lichtroze kleur!

Smaak, structuur en toepassing
De meeste vegetarische burgers in de supermarkt ogen vaak ‘gebakken’ en doen mij denken aan alles behalve rul gehakt. Bij de verse plantaardige burger is dit wel anders. De roze kleur van de burgers vind ik er persoonlijk niet heel appetijtelijk uizien, maar het heeft me wel nieuwsgierig gemaakt. Zodra je de burger bakt in een pan, zie je de kleur van de burger langzaam veranderen. De burger komt steeds dichterbij de look van een gebakken hamburger. Deze vleesnabootser leeft dus zeker op naar de verwachting. De burger zou ik normaal gesproken serveren op een broodje met mijn favoriete toppings, met een portie frietjes ernaast. Voor de test at ik deze echter zonder friet of broodje. De smaak van de burger brengt mij terug naar een hamburger van de barbecue – ja echt! De herkenbare gegrilde, enigzins rookachtige smaak komt heel sterk naar boven in deze vleesvervanger. Ik ben er nog steeds niet uit wat ik daar van vind. Voor diegene die een dagje geen vlees wil proberen zou ik deze burger aanraden.  De ervaring komt namelijk erg dichtbij een hamburger gemaakt van vlees. Zelf kies ik altijd sneller voor een vleesalternatief, in plaats van een vleesnabootser. Toch ben ik verrast door de verse plantaardige burger van de Albert Heijn!

Voedingswaarde
De AH plantaardige burgers zijn gemaakt van soja- (52%) en tarwe-eiwit (24%), plantaardige olie (kokos, zonnebloem), natuurlijke aroma’s, verdikkingsmiddel, specerijen, aroma’s, poeder (rode biet, tomaat), aardappelvezel, zeezout, kruiden, vitamine B12 en ijzer. Eigenlijk is deze ingrediëntenlijst hartstikke overzichtelijk. De kleur van de burger komt uit rode biet en tomaat, soja- en tarwe-eitwit zijn herkenbaar en de kruiden maken het geheel af. Wel vraag ik me af welke kruiden zorgen voor de intense rook smaak. Dit blijft voor nu ook voor mij een mysterie. Als we kijken naar de voedingswaarde van de AH verse plantaardige burgers leren wij het volgende: één verpakking (200 gram) bevat per burger van 100 gram 230 kcal, 7 gram verzadigd vet, 1 gram zout en 18 gram eiwitten.

Voor de veganist: YES! De AH plantaardige burgers zijn helemaal VEGAN, dus en go!
Voor de glutenallergie: de AH plantaardige burgers bevatten gluten, helaas een no-go!

AH verse plantaardige burger – €2.79 – exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn en natuurlijk via AH.nl

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: AH verse plantaardige burgers
Article Name
Vleesvervanger getest: AH verse plantaardige burgers
Description
Regelmatig test ik een vleesvervanger uit de supermarkt! Zodat jij direct weet welke jouw favoriet is. Vandaag: AH verse plantaardige burgers!
Author