Ken je de maaltijdbox Ekomenu al? Dit is een maaltijdbox gespecialiseerd in persoonlijke eetwensen en allergieën. Zij weten als geen ander hoe je een voedzame, verantwoorde vegetarische maaltijd op tafel tovert. Daarom delen wij een linzenschotel! Rijk aan ijzer en vezels, met onder andere zoete aardappel, paprika, spinazie en cashewnoten.
Ingrediënten
voor 4 personen
2 uien
2 teentjes knoflook
2 rode paprika’s
400 g biologische zoete aardappels
200 g biologische linzen (uit blik/zak, anders eerst koken)
100 g spinazie
50 g biologische cashewnoten
1 el bakolie
2 tl paprikapoeder
zout en peper
Bereidingswijze
1. Breng water aan de kook voor de zoete aardappels. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes van ongeveer 2 cm. Kook in 10-15 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en laat even uitdampen.
2. Pel de ui en knoflook en snijd klein. Halveer en was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de spinazie – snijd desgewenst kleiner – en laat uitlekken in een vergiet.
3. Verhit bakolie in een braadpan en roerbak de ui, paprika en knoflook 3-5 minuten.
4. Voeg de zoete aardappelblokjes en een scheutje water toe en laat – afgedekt – ongeveer 5 minuten stoven.
5. Spoel de linzen in een zeef af onder de kraan en voeg toe aan de pan. Heb je een glutenallergie? Spoel de cashewnoten af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Voeg vervolgens toe aan de pan.
6. Doe op het laatst de spinazie erbij en verwarm kort mee totdat de spinazieblaadjes net niet helemaal geslonken zijn. Proef en breng op smaak met paprikapoeder, zout en (chili)peper.
Tip: De linzensalade is ook erg lekker met verse koriander, munt of een beetje sojayoghurt.
Meer weten over het vegetarische Ekomenu?
In Mijn Persoonlijke Menu van Ekomenu kies je jouw leefstijl (bijvoorbeeld vegetarisch of vegan), geef je aan hoeveel maaltijden je wilt bestellen, voor hoeveel personen en kies je zelf je recepten (Ekomenu heeft wekelijks zo’n 10 vegetarische recepten). Vervolgens koopt Ekomenu alles 100% biologisch in en brengen alles bij jou thuis. Bezorging is gratis. Binnen 20-30 minuten staat jouw maaltijd op tafel!
En hier is nog meer goed nieuws: gebruik de code 50HVEGA en ontvang direct 50% korting op jouw eerste maaltijdbox. Klik hier om jouw eerste box te bestellen! Waarom zou je nog wachten? Je bent dan verzekerd van zorgeloos, gezond en 100% biologisch eten, direct bij jou thuis bezorgd. Zeker de moeite van het proberen waard!
Heb jij dit recept van Ekomenu gemaakt? Ben jij fan van de box of wil je het gaan proberen? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!
Foto van Foodboxwijzer






De linzenschotel met zoete aardappel en spinazie is een heerlijk recept, alleen staat er op deze website dat het recept voor 2 personen is…….volgens mij moet dat voor 4 personen zijn. Ik had het recept verdubbeld maar het werd veel te veel (voor ongeveer 8 personen dus)…..misschien handig om dit te veranderen, Izabel? 🙂
Het recept voor linzenschotel (vega) met spinazie, zoete aardappel en cashewnoten, is dat echt maar voor 2 personen? Het lijken grote hoeveelheden. Is het recept niet voor 4 personen bedoeld? Ik wil dit morgen gaan maken voor 4 personen, maar met het recept verdubbelen lijkt wel een enorme hoeveelheid te worden…..kunt u mij verhelderen hoe het zit? Dank u wel. 🙂
Hi Tanja,
Excuses, deze reactie komt voor je etentje iets te laat! Hopelijk heb je iets lekkers kunnen bereiden.
Wat betreft je vraag over: ik heb het even gecheckt met de website van Ekomenu. Dit recept is toch echt voor 2 personen. Er zitten voornamelijk groenten in en niet veel koolhydraten natuurlijk! Mocht het voor jou beter werken om dit voor 4 personen te maken, dan raad ik dat je zeker aan :).
Liefs,
Karlijn
Heb het recept gemaakt maar wel wat uitgebreid tot een gerecht voor 5 personen. Toegegeven, we zijn niet allemaal grote eters, maar toch!
Uitgebreid met 300 g bloemkool voor wat meer bite en 75 gr extra cashewnoten. 4 tenen knoflook ipv 2 en diepvriesspinazie ipv verse, want die was in december niet voorhanden. Rauwe rode linzen waren met 5 min koken gaar genoeg. Zoete aardappels niet voorgekookt maar gelijk met bloemkool bij de uien gevoegd en 5-10 min meegekookt. Klein bosje koriander erdoor.
We hebben ervan genoten! Dank voor de inspiratie!
Hi Jos,
Fijn dat jullie genoten hebben van de linzenschotel! Hopelijk kunnen we jullie van nog meer lekkere kookinspiratie voorzien 🙂
Groetjes,
Daniëlle
Fijn recept, heerlijk gezond. Ik doe graag cashewnoten door mijn eten, maakt het echt veel lekkerder. Ik doe zelf alleen de paprika en de ui (bosui in mijn geval) liever later erbij, net voor de spinazie, en als de zoete aardappel beetgaar is hoeft ie van mij ook niet per se verder te stoven. Ik hou van de individuele smaken die maar kort samen gebakken worden dus vandaar.
Hoi Marlies, wat lekker! Cashownoten zijn echt een smakelijke toevoeging 🙂 Het korter stoven of later toevoegen van de ingrediënten kan in dit gerecht ook prima! Groetjes, Lieske
Hi! Kan je de restjes invriezen?
Hoi Naomi, je kunt de restjes van dit recept gerust invriezen! Veel kookplezier 🙂
Het recept met linzen en zoete aardappel, spinazie enzo, was super lekker
Hoi Thea, wat fijn!
Een van onze dochters eet vegetarisch als ze thuis komt en brengt dan alles mee!
Op oudjaarsavond hebben mijn vrouw en ik haar en haar partner verrast met een
heerlijke vegetarische maaltijd en wij hebben er ook heerlijk van gegeten.En ik
weet zeker dat wij ook meer vegetarisch gaan eten.We hadden een linzenschotel
met cashewnoten, zoete aardappel en spinazie. Tip : laat de aardappelblokjes niet te
lang koken,want dan wordt het “pap”. Het was een hele verrassing ;als je 84 en 80
jaar oud bent dan te ervaren dat er ook andere eetgewoontes lekker(en zeker gezond)
kunnen zijn!
Wat leuk om te horen Jan, veel dank voor je verhaal en de tip!
Doe je bij dit recept voor je begint de linzen koken? Ik kook ze normaal ongeveer m half uurtje..
Groeten Denise
Hi Denise, dat staat niet duidelijk aangegeven, excuus. De linzen in dit recept zijn uit blik/zak, maar als je ze vers wilt gebruiken even koken van te voren inderdaad 🙂 Groetjes, Isabel