Linzenschotel met cashewnoten, zoete aardappel en spinazie
3.9 (77.14%) 14 votes

Ken je de maaltijdbox Ekomenu al? Dit is een maaltijdbox gespecialiseerd in persoonlijke eetwensen en allergieën. Zij weten als geen ander hoe je een voedzame, verantwoorde vegetarische maaltijd op tafel tovert. Daarom delen wij vanaf nu wekelijks een recept uit het vegetarische menu van Ekomenu. Vandaag een linzenschotel, rijk aan ijzer en vezels, met onder andere zoete aardappel, paprika, spinazie en cashewnoten.

Ingrediënten
Voor 2 personen
400 g biologische zoete aardappels
2 st biologische ui
2 st biologische knoflookteen
2 st biologische rode paprika
100 g biologische spinazie
200 g biologische linzen (uit blik/zak, anders eerst koken)
50 g biologische cashewnoten
1 el bakolie
2 tl paprikapoeder
zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Breng water aan de kook voor de zoete aardappels. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes van ongeveer 2 cm. Kook in 10-15 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en laat even uitdampen.
  2. Pel de ui en knoflook en snijd klein. Halveer en was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de spinazie – snijd desgewenst kleiner – en laat uitlekken in een vergiet.
  3. Verhit bakolie in een braadpan en roerbak de ui, paprika en knoflook 3-5 minuten.
  4. Voeg de zoete aardappelblokjes en een scheutje water toe en laat – afgedekt – ongeveer 5 minuten stoven.
  5. Spoel de linzen in een zeef af onder de kraan en voeg toe aan de pan. Heb je een glutenallergie? Spoel de cashewnoten af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Voeg vervolgens toe aan de pan.
  6. Doe op het laatst de spinazie erbij en verwarm kort mee totdat de spinazieblaadjes net niet helemaal geslonken zijn. Proef en breng op smaak met paprikapoeder, zout en (chili)peper.

Tip: De linzensalade is ook erg lekker met verse koriander, munt of een beetje sojayoghurt.

Meer weten over het vegetarische Ekomenu?
In Mijn Persoonlijke Menu van Ekomenu kies je jouw leefstijl (bijvoorbeeld vegetarisch of vegan), geef je aan hoeveel maaltijden je wilt bestellen, voor hoeveel personen en kies je zelf je recepten (Ekomenu heeft wekelijks zo’n 10 vegetarische recepten). Vervolgens koopt Ekomenu alles 100% biologisch in en brengen alles bij jou thuis. Bezorging is gratis. Binnen 20-30 minuten staat jouw maaltijd op tafel!

GOED NIEUWS: wij mogen korting geven op het Ekomenu! Geen zorgen: het abonnement is volledig flexibel dus je kunt altijd weer stoppen. Met code dehippevegetarier25 ontvang je 25% korting op jouw éérste menu van een flexibel abonnement. Je bent dan verzekerd van zorgeloos, gezond en 100% biologisch eten, direct bij jou thuis bezorgd. Zeker de moeite van het proberen waard!

Heb jij dit recept van Ekomenu gemaakt? Ben jij fan van de box of wil je het gaan proberen? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!

Foto van Foodboxwijzer

Summary
recipe image
Recipe Name
Linzenschotel met cashewnoten, zoete aardappel en spinazie
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!