Print Friendly, PDF & Email

Vegetarisch én goedkoop? Vegetarisch koken hoeft echt niet duur of moeilijk te zijn. Dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag gaan we wokken en maken we noedels met pindasaus, broccoli, paprika en taugé!

Benodigdheden
Voor 4 personen
30 minuten bereidingstijd
450 g broccoliroosjes, diepvries
1 rode paprika
scheutje water
4 el pindakaas met stukjes
1 teentje knoflook, geperst
2 el ketjap manis
2 tl sambal
snufje peper en zout
250 g noedels
taugé

Bereidingswijze

  1. Kook de broccoli in 4 minuten gaar en kook de noedels in 2 minuten gaar. Dit kan in dezelfde pan, maar kook dan eerst 2 minuten de broccoliroosjes. Laat hierna de broccoli en noedels uitlekken in een vergiet.
  2. Snijd de paprika in reepjes.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak hierin de knoflook met de paprika 3-5 minuten.
  4. Voeg een scheutje water en 4 el pindakaas toe aan de pan. Roer totdat de pindakaas vloeibaar is geworden. Voeg vervolgens de ketjap, sambal en een snuf peper en zout toe aan de pan. Zet het vuur laag.
  5. Voeg de noedels en broccoli toe aan de pan.
  6. Schep de noedels in een kommetje en maak af met wat taugé.

Tip!
Experimenteer vooral lekker zelf met de verdeling van pindakaas, ketjap en sambal. De één houdt namelijk meer van pittig en de ander meer van zoet. Ook lekker, maak wat extra pindasaus voor over de noedels! Of serveer de pindasaus en noedels apart! Het is jouw feestje 😉

Heb jij dit vega budget recept gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vega budget: Noedels met pindasaus, broccoli, paprika en taugé
Published On
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 22 Review(s)