Print Friendly, PDF & Email
3.7/5 - (3 stemmen)

Vegetarisch en goedkoop? Vegetarisch koken hoeft echt niet duur of moeilijk te zijn en dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag: roerbakschotel met tempeh en Chinese kool!

Ingrediënten
voor 4 personen
1 Chinese kool
250 g gedroogde udonnoedels
250 g tempeh
125 g taugé
4 bosuitjes
2 el sesamzaadjes
6 el ketjap manis
zonnebloemolie

Bereidingswijze

  1. Verwijder de harde onderkant van de Chinese kool en snijd de kool in de lengte doormidden. Snijd de Chinese kool in dunne repen. Snijd de onderkant van de bosuitjes en snijd de bosui in dunne plakjes.
  2. Snijd de tempeh in blokjes in het formaat van dobbelstenen en doe in een kom met ketjap manis. Roer alles goed door elkaar en laat zo lang mogelijk marineren.
  3. Bereid de noedels volgens de instructies op de verpakking.
  4. Verhit zonnebloemolie in een hete wok en bak de tempehblokjes 5 minuten totdat deze knapperig zijn aan de buitenkant. Voeg de Chinese kool toe aan de pan en roerbak 4 minuten mee. Voeg taugé en bosuitjes toe en roerbak nog 2 minuten mee. Voeg de noedels toe aan de pan en roer alles goed door elkaar.
  5. Serveer de roerbakschotel direct en garneer met sesamzaadjes.

Heb jij dit recept of een ander vega budget recept gemaakt? Laat het ons weten of stuur een foto van jouw creatie via een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vega budget: roerbakschotel met tempeh en Chinese kool
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 4 Review(s)