Vega budget: roerbakschotel met tempeh en Chinese kool
Lieske van der Waals

Vega budget: roerbakschotel met tempeh en Chinese kool

zaterdag 14 september 2019
Vegetarisch en goedkoop? Vegetarisch koken hoeft echt niet duur of moeilijk te zijn en dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag: roerbakschotel met tempeh en Chinese kool!

Ingrediënten
voor 4 personen
1 Chinese kool
250 g gedroogde udonnoedels
250 g tempeh
125 g taugé
4 bosuitjes
2 el sesamzaadjes
6 el ketjap manis
zonnebloemolie



Bereidingswijze

  1. Verwijder de harde onderkant van de Chinese kool en snijd de kool in de lengte doormidden. Snijd de Chinese kool in dunne repen. Snijd de onderkant van de bosuitjes en snijd de bosui in dunne plakjes.

  2. Snijd de tempeh in blokjes in het formaat van dobbelstenen en doe in een kom met ketjap manis. Roer alles goed door elkaar en laat zo lang mogelijk marineren.

  3. Bereid de noedels volgens de instructies op de verpakking.

  4. Verhit zonnebloemolie in een hete wok en bak de tempehblokjes 5 minuten totdat deze knapperig zijn aan de buitenkant. Voeg de Chinese kool toe aan de pan en roerbak 4 minuten mee. Voeg taugé en bosuitjes toe en roerbak nog 2 minuten mee. Voeg de noedels toe aan de pan en roer alles goed door elkaar.

  5. Serveer de roerbakschotel direct en garneer met sesamzaadjes.


Heb jij dit recept of een ander vega budget recept gemaakt? Laat het ons weten of stuur een foto van jouw creatie via een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

2 Reacties

Heb het budgetrecept roerbakschotel met chinese kool en tempeh gemaakt. Heb een ui mee gebakken met de tempeh en de noedels (die ik niet had) vervangen door boekweit (eerst geroosterd en toen even gekookt). Voor de pit knoflook en gedroogde chili toegevoegd. Smaakte goed. Prima gerecht. Weinig afwas.

11:49 19 januari 2024

Hi Annemarie, Wat leuk dat je dit recept heb gemaakt! Bedankt voor je handige toevoegingen! :-) Groetjes, Daniëlle van Kampen

11:49 19 januari 2024

Het gerecht is heerlijk. Ik heb het gemaakt met Tofu, omdat ik niet van Tempeh houd. Absoluut een aanrader, heerlijk. Voor niet-veganisten (maar wel vegetariërs), ook lekker met een (Biologisch!) gekookt eitje erbij. Wel echt een Biologisch eitje, zodat je geen dierenleed veroorzaakt! Eet smakelijk.

11:49 19 januari 2024

Hoi Ellen, wat leuk om te horen dat dit gerecht zo heeft gesmaakt! Leuke tip ook om tempeh te vervangen door tofu :-)

11:49 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.