Vegan klassieker: tiramisu met zijdezachte tofucrème
3 (60%) 1 vote

Als er een nagerecht comfort food is, dan is het natuurlijk tiramisu. Deze romige Italiaanse lekkernij is gemaakt met zijdezachte tofucrème in plaats van de klassieke vulling van eieren en mascarpone. Vegan bakken blijven wij lastig vinden, gelukkig is de oplossing dichtbij! Onze favoriete kookexpert Eke van Koken met Kennis deelde met ons dit recept!

Ingrediënten
voor de bodem:
2 el koffiebonen
100 g walnoten
100 g dadels
100 g havervlokken

voor de vulling:
400 g silken tofu
75 g poedersuiker
16 g vanillesuiker
75 g kokosolie
150 g sojaslagroom
150 ml amandelmelk
2 g agar agar
1-2 el cacaopoeder

extra:
bakblik van 15 x 25 cm (of 20 x 20)

Bereidingswijze

  1. Stamp de koffiebonen grof in een vijzel. Maal of hak de walnoten grof. Maal de dadels fijn. Meng de koffie, noten, dadels en havervlokken tot een kruimelig deeg dat alleen plakt als je het samendrukt. Druk het mengsel op de bodem van een bakblik.
  2. Pureer voor de vulling de silken tofu met de suiker en de kokosolie in de keukenmachine of met een staafmixer. Sla de sojaslagroom lobbig.
  3. Breng de amandelmelk met de agar agar aan de kook. Mix goed zodat de agar agar oplost. Laat heel even koken.
  4. Pureer de hete melk door de tofu. Voeg toe aan de sojaroom en spatel beide snel door elkaar. Bedek de bodem met het mengsel en laat een uur opstijven in de koeling.
  5. Doe cacaopoeder in een zeefje en bestrooi er de tiramisu mee.

Tip!
Je kunt ook een lekkere bodem maken van 1 rol (400 g) verkruimelde vegan biscuitjes (Digestive) die je overgiet met 100 ml sterke koffie (zoals afgebeeld op de foto).

Heb jij dit gerecht gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan klassieker: tiramisu met zijden zachte tofucrème
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!