10 struggles die jij begrijpt als (net begonnen) vegetariër
Astrid Van Eekelen

10 struggles die jij begrijpt als (net begonnen) vegetariër

woensdag 21 november 2018
Als je vegetariër bent, kom je vaak in typische situaties en gesprekken terecht. Helemaal als je net begonnen met een vegetarisch dieet, kan dat even wennen zijn! Maar onthoud: you're not alone! Wij hebben tien hele typische struggles op een rijtje gezet, die bijna elke vegetariër wel herkent. Welke herken jij?

  1. Wanneer je uit eten gaat.. en je online op de menukaart ziet dat er niet echt een fatsoenlijke vegetarische optie is.

  2. Wanneer je samenwoont met een vleeseter.. en je je afvraagt of hij de pannen en spatels wel goed schoon maakt.

  3. Wanneer je op een feestje bent.. en je vrienden de ene na de andere bitterbal naar binnen werken.

  4. Wanneer je familie even vergeet dat je vegetariër bent.. en ervanuit gaan dat je die ballen wel uit je soep vist, moet geen probleem zijn toch? (UHUM)

  5. Wanneer vrienden je eraan herinneren hoe lekker vlees wel niet is.. en als je zegt dat dat absoluut niet zo is ze je niet serieus nemen.

  6. Wanneer je wordt voorgesteld als dé vegetariër.. alsof dat heel erg raar is. Nee hoor, TROTS ben ik!

  7. Wanneer je wéér een preek krijgt over de voedingsstoffen die je allemaal mist.. en ze beginnen over die ene vriendin die ook vegetariër was maar die veel te weinig voedingsstoffen binnen kreeg.

  8. Wanneer tegen je gezegd wordt dat je dat niet mag.. uhm ik mag het wel, maar ik KIES ervoor om geen vlees en vis te eten, dat zijn twee verschillende dingen.

  9. Wanneer je moeder denkt dat het een fase is.. nee mam, dit is niet zoals die keer dat ik zestien was en een piercing wilde laten zetten.

  10. Wanneer je je bezwaard voelt.. omdat er weer iets aparts gekookt moet worden voor jou of als iedereen naar een ander restaurant moet gaan omdat er geen vegetarische optie is.


Ondanks dat het soms best wel lastig kan zijn, mag je ontzettend trots zijn dat je vegetariër bent en bijdraagt aan een betere wereld. Ik ben in ieder geval heel trots op je!

Welke situatie is voor jou heel herkenbaar? Of heb jij andere struggles waar je tegenaan loopt? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Dank aan Shutterstock voor de foto van de dinner table door KucherAV. Je downloadt de foto hier.

1 Reacties

Het zal wel aan mijn linkse universitaire bubbel liggen, maar in mijn omgeving is vega eten inmiddels dood normaal. Heel fijn! Op vakantie is het soms nog wel even lastig maar hier is alles top!

11:55 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.