Beoordeel dit artikel

Jacinta Bokma is een gezonde bourgondiër in hart en nieren. Met haar nieuwe kookboek De Gezonde Bourgondiër bewijst ze dat bourgondisch eten ook plantaardig en gezond kan zijn. Haar recepten zijn dan ook makkelijk, overheerlijk, gezond en culinair verantwoord. Zo ook deze heerlijke dropsoep, gemaakt met doperwten en dragon!

Ingrediënten
Voor 4 personen
1 grote ui
2 el vloeibare bakboter
2 el olijfolie
1 tl Provençaalse kruiden
1 el bloem
750 ml bouillon (eventueel van 1 blokje groentebouillon + ½ blokje bospaddenstoelenbouillon)
500 g doperwten
2 el crème fraîche
15 g verse dragon
peper uit de molen

Bereidingswijze
1. Schil en snipper de ui en fruit deze in de boter en olie, samen met de Provençaalse kruiden, op zacht vuur voor ten minste 4 minuten.
2. Roer de bloem erbij, zet het vuur hoger en maak een roux door steeds een scheutje bouillon erbij te roeren, tot er een dikke saus ontstaat. Blijf roeren tot je alle bouillon in de pan hebt gedaan. Kook 8 minuten zachtjes.
3. Voeg de doperwten toe en kook die zachtjes nog maximaal een minuutje mee.
4. Zet het vuur uit. Doe de crème fraîche en de dragon erbij en pureer de soep glad met de staafmixer of zoals je gewend bent.
5. Breng op smaak met wat peper.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

De Gezonde Bourgondiër
Jacinta Bokma
Uitgeverij: Nieuw Amsterdam
ISBN: 9789046824184
Prijs: €22,99

Summary
recipe image
Recipe Name
De Gezonde Bourgondiër van Jacinta Bokma: Doperwten-dragonsoep
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!