Print Friendly, PDF & Email

Snoep. Waar moet ik beginnen… als ik denk aan snoep denk ik aan mijn opa, van wie mijn broertje, zusje en ik elke keer als we bij hem thuis kwamen ieder 50 cent kregen. Met onze 50 cent op zak snelden we naar de lokale snoepwinkel om ons geld snel uit te geven. Het verbaast me nu nog hoeveel snoepjes je kon krijgen voor die 50 cent, een hele zak vol! Mijn lievelingssnoepjes, als ik echt zou moeten kiezen, waren zure matjes. Want ook al vertrekt mijn gezicht al bij de gedachte, die dingen kan ik blijven eten. Rode matjes, zuur en zoet tegelijk, ik word er nog steeds erg blij van en voel me weer een klein kind als ik met een zak weg kruip op de bank of tijdens een deadline zenuwachtig een zakje naar binnen werk. En van wie zijn die zure matjes ook alweer? Natuurlijk, Katja!

Zure matten van Katja
Waar komen mijn lievelingssnoepjes eigenlijk vandaan? Tijd om dat uit te zoeken. 1985 was het jaar dat Katja de zure matten uitvond. De rode snoepmatten waren er al, maar ze bleven plakken in de doos. Omdat het nou niet bepaald handig is als je iets wilt eten maar het niet uit de verpakking krijgt, werd er gezocht naar een oplossing: suikerstrooisel. Zo blijven ze niet meer plakken, slim! Weer een ander bedacht dat de suiker ook best een zuur smaakje kon hebben: de eerste zure matten ter wereld waren een feit!

SnoepgoedI_love_veggie_FC
Naast zure matten zijn er nog veel meer snoepjes van Katja. Heb jij ze allemaal al geprobeerd? Ik ben schuldig, ja echt, ik heb ze allemaal geprobeerd. Dropjes, yoghurtgums, biggetjes en apekopen en nog veel meer snoepjes vormen samen het assortiment van Katja. Maar als jij zou moeten kiezen, wat is dan jouw lievelingssnoepje? Toen ik ouder werd en besloot om vegetarisch te worden kwam ik er op een dag achter dat er gelatine in de Katja snoepjes zat. Wat een teleurstelling! Af en toe nam ik er nog wel eentje, maar altijd met een dubbel gevoel en heel lang heb ik niet op dezelfde manier als vroeger dan de snoepjes kunnen genieten. Maar nu het goede nieuws: dat is vanaf deze maand officieel niet meer nodig!

100% veggie
Al meer dan 100 jaar liggen de snoepjes van Katja in de schappen, en ze blijven mee gaan met hun tijd. Na eerst een selectie gelatine-vrije snoepjes is sinds deze maand HET HELE ASSORTIMENT GELATINE-VRIJ EN GESCHIKT VOOR VEGETARIËRS! Dat is denk ik het beste nieuws wat ik de afgelopen tijd heb gehoord. Dus na 30 jaar geleden overgestapt te zijn op natuurlijke kleur en smaakstoffen, zijn de snoepjes vanaf dit jaar ook 100% vegetarisch verantwoord. Nu weet ik niet of mijn nieuwe skinny jeans daar zo blij mee is, maar ik zeker wel, want dat betekent lekker snoepen! Met al dit gepraat over snoep en jeugdsentiment zou ik bijna een *dansende emoticon* ertussen willen gooien. Laat ik dat maar niet doen. En weet je inmiddels al wat jouw lievelingssnoepje is?

Katja snoep assortiment

Wat is jouw fijnste snoepherinnering? Waar at jij de KATJA snoepjes altijd? En hoe blij ben jij dat KATJA nu helemaal veggie is? Laat me jouw mening weten via Facebook, Twitter of in een reactie. Ik hoor het heel graag! 

Summary
Katja nu 100% vegetarisch + WINACTIE
Article Name
Katja nu 100% vegetarisch + WINACTIE

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!