Print Friendly, PDF & Email

Na de eerdere edities van de forest feast kookboekenreeks van Erin Gleeson is er nu een kookboek geweid aan de vegetarische mediterrane keuken. Het mediterrane forest feast kookboek neemt je mee op reis naar plekken rond de Middellandse Zee waar Erin geïnspireerd is geraakt!

Het mediterrane forest feast kookboek
Voorgangers van deze uitgave zijn forest feast original, voor kinderen, en gatherings. Deze keer gaat Erin met haar gezinnetje bestaande uit haar partner Jonathan, en twee kinderen op reis. Ze verruilen Californië voor Zuid-Europa met een missie: optimaal genieten en ondertussen zoveel mogelijk inspiratie opdoen. Vervolgens heeft Erin van alle verschillende smaken die zij onderweg heeft geproefd vegetarische recepten ontwikkeld en deze gedeeld in één groot boek. Het boek voelt naast een kookboek ook aan als een reisverslag of dagboek. Foto’s van zonnige bestemmingen en het gezin maken het heel persoonlijk en leuk om door te bladeren.

Lay-out
Wat het eerste opvalt aan de vormgeving van dit boek is dat het erg groot is, elke bladzijde is ongeveer van A4 formaat. Er wordt in het boek veel kleur gebruikt en vrolijke illustraties sieren de pagina’s. Dit draagt bij aan het dagboek-gevoel dat het boek je geeft. Deze opmaak is alles behalve standaard en je ziet dat er veel werk in is gestopt. Van foto’s zijn collages gemaakt en fotografie loopt weer over in tekening. Met zorg uitgezochte gekleurde lettertypes maken het af. Soms maakt de overdaad dat de recepten zelf wat wegvallen, maar elke bladzijde is een feestje om naar te kijken.

Recepten
De recepten zijn echt gebaseerd op tapas. Het zijn hele simpele recepten die je goed kunt combineren, en die ook geschikt zijn voor de beginnende kok. Kies drie willekeurige gerechten uit en je zet gegarandeerd iets kleurrijks op tafel. In veel mediterrane gebieden ligt de nadruk op de mooie producten die er te vinden zijn, en die invloed is terug te zien. Veelal zijn de recepten voedzaam en gebaseerd op groenten. Enkele recepten die mij in het bijzonder enthousiasmeren zijn de aubergine pizette’s, lasagne van mini-artisjokken, als dessert de bevroren bananenmousse en als borrel de aperol spritz met grapefruit en tijm!

Al met al
Dit is een heel leuk vrolijk boek, al denk ik dat het niet voor iedereen is weggelegd. Door de vele vakantiekiekjes en verhaaltjes tussendoor voelt het soms alsof je in iemands dagboek zit te lezen. Maar als je de tijd neemt om dit reizende gezinnetje een beetje te leren kennen, zul je deze verhalen vast gaan waarderen. En de vegetarische tapas zal zeker weten een glimlach op je gezicht toveren!

Ben je benieuwd geworden naar dit boek of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of in een reactie. We horen het graag!

Het mediterrane forest feast kookboek
Erin Gleeson
Uitgever: Fontaine Uitgevers

Summary
Kookboek review: Het mediterrane forest feast kookboek van Erin Gleeson
Article Name
Kookboek review: Het mediterrane forest feast kookboek van Erin Gleeson
Description
Dit boek neemt je mee op reis naar alle plekken waar Erin geïnspireerd is geraakt en er lekker vegetarisch gekookt wordt!
Author