Print Friendly, PDF & Email

Is bij jou de stress voor de feestdagen al toegeslagen? Bij mij wel een beetje. Dit weekend vier ik twee keer sinterklaas (de ouders en de schoonouders) en moet er een hoop gekookt worden, maar ook geblogt, geschreven en nog honderd kleine dingetjes. Gerechten bedenken, boodschappenlijstjes maken, waar haal ik de tijd vandaan? En dan met kerst mogen we straks nog een keer! Begrijp me niet verkeerd, ik ben dol op de feestdagen en dol op koken, maar soms kan je wel een gemakkelijke oplossing gebruiken… Daar zorgt De Krat dit jaar voor! Zij bezorgen alles wat je nodig hebt voor een spetterend vegetarisch viergangendiner met amuse gewoon bij jou thuis. Benieuwd naar het menu? Hier kan je alvast spieken!IMG_5341

De Krat: direct van de boer bij jou thuis
Onlangs schreef ik al een enthousiast artikel over De Krat. Sinds kort hebben zij namelijk een speciaal vegetarisch ‘gemakskrat’ wat bij jou thuis bezorgd wordt met alle ingredienten daarin voor drie verse, gevarieerde, eenvoudige avondmaaltijden voor doordeweeks. Voor de weekenden hebben ze een uitgebreidere variant. Alle producten zijn lokaal en duurzaam geteeld, veelal biologisch en met veel aandacht en zorg geselecteerd: (bijna) alle kazen zijn vegetarisch gestremd en de gerechten zijn creatief en net even anders dan anders waardoor je ook weer inspiratie op doet voor wanneer je zelf in de keuken staat. Dat is lekker en gemakkelijk!

De Krat met kerst
Ik ben het pas sinds kort te weten gekomen, maar schijnbaar verzorgt De Krat jaarlijks een speciaal Kerstkrat, en dit jaar voor het eerst het vegetarische Kerstkrat. Hoe ideaal is dat! Het team van De Krat bedenkt het menu, doet de boodschappen en bezorgt alles op donderdagochtend 24 december bij jou thuis. Het enige dat jij dan nog hoeft te doen is de tafel sfeervol te dekken en te koken! Het menu is niet moeilijk, goed voor te bereiden (sommige dingen zelfs al een dag van te voren) en staat lekker snel op tafel. Benieuwd wat de vegetarische Kerstkrat dit jaar in petto heeft? Hieronder vind je het menu. Daar word ik blij van!

Amuse
Kaaskoekjes met tijm en rozemarijn

Voorgerecht
Rode bietentaart met geitenkaasmedaillons

Tussengerecht
Groentebouillon met aardpeer, verse tijm en knoflook

Hoofdgerecht
Portobello’s uit de oven gevuld met taleggio en venkel

Dessert
Peren tarte tatin met homemade karamel

Let op! Bij het Kerstkrat gaan ze er wel vanuit dat je een iets gevuldere voorraadkast hebt dan bij het doordeweekse krat (anders zou het een Kerstkist worden). Dus zorg dat je in ieder geval voorzien bent van de volgende ingrediënten: bloem, paneermeel, mosterd, pakje roomboter, poedersuiker, doosje eieren, citroen, wijnazijn, olijfolie, knoflook, cayennepoeder, peper en zout. Hierover krijg je echter ook een week van te voren informatie van De Krat. Dus vanaf nu kan jou deze kerst echt niets meer gebeuren!

Praktische informatie
De Kerstkrat kan besteld worden tot 18 december. Alle Kerstkratten zullen bezorgd worden op 24 december tussen 9:00 en 13:00 uur. Bij alle Kerstkratten zit een receptenboekje met inhoud, recepten en planning. Direct bestellen kan via deze link. Wil je tot slot ook graag een bijpassend wijnarrangement? Ook daar is aan gedacht! Wijnhandel De Logie is partner van De Krat en verkoopt een serie wijnen die perfect aansluit bij deze gerechten. Meer informatie over deze wijnen vind je hier.

De prijzen:
2 pers. € 45,00
4 pers. € 75,00
6 pers. € 105,00
8 pers. € 125,00

Dus verlekker je je nog even aan onderstaande foto’s en maak het jezelf voor de verandering eens een beetje makkelijk deze kerst. Ik heb er zin in! Fijne sint- en kerstdagen iedereen.

Kaaskoekjes Soep Portobello Tarte tatin

De Krat, www.dekrat.nl

Ga jij deze Vega Kerstkrat proberen deze kerst? Dan wil ik dolgraag een foto van jouw kersttafel zien! Stuur mij deze via Instagram, Facebook, Twitter of in een reactie. Ik kijk er naar uit!

Summary
recipe image
Recipe Name
Onbezorgde kerst: Vega Kerstkrat
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!