Print Friendly, PDF & Email

Vegetarisch én goedkoop? Vegetarisch koken hoeft echt niet duur of moeilijk te zijn. Dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag maken we een heerlijke Italiaanse risotto met courgette en champignons!

Ingrediënten
4 personen
30 minuten bereidingstijd
1 ui
1 teentje knoflook
1 courgette
250 g champignons
300 g risottorijst
1 liter groentebouillon
50 g vegetarische Parmezaanse kaas + extra voor garnering

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en pers het teentje knoflook met een knoflookpers fijn. Geen knoflookpers in huis? Geen probleem, snijd dan de knoflook zo fijn mogelijk.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Fruit 3 minuten op laag vuur.
  3. Snijd de courgette in blokjes en de champignons in plakjes.
  4. Voeg vervolgens de courgette en champignons toe en bak deze nog 5 minuten mee.
  5. Voeg de rijst toe en bak 3 minuten mee tot de korrels glazig zijn.
  6. Voeg een scheut bouillon toe en roer door tot deze is opgenomen. Ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  7. Zet het vuur uit en voeg de kaas toe. Schep door de rijst.
  8. Schep de risotto op een bordje en maak af met wat extra Parmezaanse kaas.

Heb jij dit vega budget recept gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vega budget: risotto met courgette en champignons
Published On
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 6 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!