Print Friendly, PDF & Email

Als vegetariër loop je vaak tegen dingen aan. Vegetarisch eten wordt door verschillende mensen op andere manieren geïnterpreteerd. Ook zelf lopen wij regelmatig tegen situaties aan waarin we ons afvragen waar de grens ligt. Daarom hebben we afgelopen maand via Facebook gevraagd hoe anderen tegenover deze aantal vegetarische dilemma’s staan. Een van deze dilemma’s ging over kaas: hoe ga je om met stremsel in kaas? Lees hier wat wij denken en wat er op Facebook gezegd werd. En wat vind jij zelf? Laat het ons weten en discussieer mee!

Past kaas in een vegetarische lifestyle?
Ons dilemma luidde als volgt: wij zijn DOL op kaas. Ons kan je echt wakker maken voor mozzarella, pittige geitenkaas, parmezaan en meer van dat. Probleem: heel vaak zijn die kazen niet plantaardig gestremd en soms zelfs niet plantaardig verkrijgbaar. Dus eerlijk is eerlijk: hierin ben ik niet 100% zuiver. Hoe gaan jullie hier mee om?

De discussie, wat vind jij?
Gelukkig ben ik niet de enige die kaas een lastige kwestie vind. Zo zijn er veel lezers die zichzelf één keer in de zoveel tijd trakteren met kaas en het dus niet met regelmaat eten, maar zo heel af en toe. Anderen letten erop bij het aanschaffen van kaas en kopen alleen vegetarisch gestremde kaas. Maar buitenshuis, in het restaurant is er niet altijd een etiket in de buurt om te controleren of het een vegetarische kaas betreft. Buiten de deur zijn de meeste lezers dus minder kritisch als het gaat om wel of niet vegetarisch gestremde kaas.

Gelukkig zijn er nu verschillende supermarkten die kazen in het assortiment hebben die daadwerkelijk vegetarisch gestremd zijn. En zo zijn er verschillende merken aan bod gekomen die een aanrader zijn. Lezers noemden bijvoorbeeld de kaas van Leerdammer, Klaverkaas, Wilmersburger, of de veganistische kaasjes van Charly’s All is Fair. Die zijn dus het proberen waard! Een andere goede tip bij het zoeken naar vegetarisch gestremde kazen: vraag eens de kaasboer om advies. Die weet precies welke kazen geschikt zijn voor vegetariërs, en welke niet!

Zijn er nog onderwerpen die jullie lastig vinden? Of zijn jullie benieuwd wat andere vega’s daarvan vinden? Laat het ons weten in een reactie! Wellicht behandelen we jou dilemma dan spoedig op dit blog. Vragen en opmerkingen zijn altijd welkom!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegetarisch dilemma: stremsel in kaas
Published On
Average Rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)