...

3 feestelijke borrelhapjes met VEGA bitterballen

door | 17 dec 2019 | Adv, Borrel, courgette, Feestdagen, Kwekkeboom, paprika, Recepten, tomaten, Vleesvervangers

Print Friendly, PDF & Email

Bij de borrel, rond de feestdagen of op een verjaardag… eigenlijk kunnen bitterballen altijd! Wij gingen de uitdaging aan en serveerden onze favoriete vegetarische bitterballen eens anders dan met een schaaltje mosterd. Wij zetten tijdens onze borrel deze 3 feestelijke borrelhapjes met Kwekkeboom Oven & Airfryer VEGA bitterballen op tafel: bitterballentaartjes met bladerdeeg, uiencompote en feta, bitterballen-ratatouille bites, en bitterballenburgers!

Ingrediënten
voor 4 personen (totaal 12 stuks per borrelhapje)

VEGA bitterballentaartjes
1 verpakking Kwekkeboom Oven & Airfryer VEGA bitterballen
3 plakjes bladerdeeg (uit de diepvries)
100 g feta
2 rode uien
2 el balsamicoazijn
zonnebloemolie
zout en peper
Extra nodig: muffinvorm

VEGA bitterballen-ratatouille bites
1 verpakking Kwekkeboom Oven & Airfryer VEGA bitterballen
12 stevige ronde toastjes
2 tomaten
1 gele paprika
½ courgette
½ teentje knoflook
1 tl tomatenpuree
1 tl gedroogde oregano
chilivlokken, naar smaak
zonnebloemolie
zout en peper

VEGA mini bitterballenburgers
1 verpakking Kwekkeboom Oven & Airfryer VEGA bitterballen
12 mini hamburgerbroodjes
12 plakjes augurk
3 blaadjes sla
3 cocktailtomaten
2 plakjes kaas
ketchup, naar smaak
mayonaise, naar smaak

Bereidingswijze

VEGA bitterballentaartjes
  1. Snijd de plakjes bladerdeeg in vieren. Spray een muffinvorm in met bakspray en verdeel de plakjes bladerdeeg over de muffinvorm. Prik met behulp van een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de feta over de bodem en smeer de randjes van de taartjes in met zonnebloemolie. Bak de bladerdeegtaartjes 12 minuten op 225 °C.
  2. Snijd ondertussen de rode ui in ringen. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en bak de rode ui 5 minuten op middelhoog vuur zodat de ui kan karameliseren. Voeg de balsamicoazijn toe en laat het geheel nog 2-3 minuten pruttelen op laag vuur. Haal de pan van het vuur en laar de uiencompote afkoelen.
  3. IN DE OVEN: verdeel de bevroren bitterballen over een ovenrooster en schuif dit rooster in het midden van de oven. Plaats een opvangplaat onderin zodat de oven schoon blijft. Gebruik geen bakpapier of ovenschaal voor het beste resultaat. Bak de bitterballen in 12 minuten af op 220 °C. Haal de bitterballen uit de oven en laat ze minimaal 2 minuten buiten de oven rusten, voor optimale krokantheid.
    IN DE AIRFRYER: verdeel de bevroren bitterballen over het mandje van de Airfryer. Bak de bitterballen 8 minuten op 200 °C. Haal de bitterballen uit de Airfryer en laat ze minimaal 2 minuten buiten de oven rusten, voor optimale krokantheid.
  4. Leg de fetakaas bladerdeegtaartjes op een schaal en verdeel hier de uiencompote over. Verdeel de bitterballen over de taartjes en serveer direct.
VEGA bitterballen-ratatouille bites
  1. Snijd de tomaten, paprika en courgette in blokjes van 5 mm.
  2. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de paprika en courgette 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano en chilivlokken toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel nog 2-3 minuten pruttelen op laag vuur. Proef, en breng op smaak met zout en peper. Haal de pan van het vuur en laat de ratatouille afkoelen.
  3. IN DE OVEN: verdeel de bevroren bitterballen over een ovenrooster en schuif dit rooster in het midden van de oven. Plaats een opvangplaat onderin zodat de oven schoon blijft. Gebruik geen bakpapier of ovenschaal voor het beste resultaat. Bak de bitterballen in 12 minuten af op 220 °C. Haal de bitterballen uit de oven en laat ze minimaal 2 minuten buiten de oven rusten, voor optimale krokantheid.
    IN DE AIRFRYER: verdeel de bevroren bitterballen over het mandje van de Airfryer. Bak de bitterballen 8 minuten op 200 °C. Haal de bitterballen uit de Airfryer en laat ze minimaal 2 minuten buiten de oven rusten, voor optimale krokantheid.
  4. Verdeel de ratatouille over de toastjes en leg hier de bitterballen op. Serveer direct!
VEGA mini bitterballenburgers
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de mini hamburgerbroodjes in 3-5 minuten af in het midden van de oven.
  2. IN DE OVEN: verdeel de bevroren bitterballen over een ovenrooster en schuif dit rooster in het midden van de oven. Plaats een opvangplaat onderin zodat de oven schoon blijft. Gebruik geen bakpapier of ovenschaal voor het beste resultaat. Bak de bitterballen in 12 minuten af op 220 °C. Haal de bitterballen uit de oven en laat ze minimaal 2 minuten buiten de oven rusten, voor optimale krokantheid.
    IN DE AIRFRYER: verdeel de bevroren bitterballen over het mandje van de Airfryer. Bak de bitterballen 8 minuten op 200 °C. Haal de bitterballen uit de Airfryer en laat ze minimaal 2 minuten buiten de oven rusten, voor optimale krokantheid.
  3. Snijd ondertussen de cocktailtomaten in 12 plakjes. Scheur de blaadjes sla in totaal 12 stukken en snijd de plakjes kaas ook in totaal 12 stukken. Zet apart.
  4. Snijd de broodjes door de helft en verdeel de blaadjes sla hierover, gevolgd door de plakjes tomaat. Verdeel de bitterballen over de broodjes en leg hier de plakjes kaas op, gevolgd door de plakjes augurk. Verdeel saus naar smaak over de broodjes en leg de bovenkant van de broodjes op de burgers. Steek een prikkertje door de burger om alle onderdelen bij elkaar te houden. Serveer direct!

Smakelijk!

Heb jij nog een creatieve suggestie om te borrelen met vegetarische bitterballen? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
3 feestelijke borrelhapjes met VEGA bitterballen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 2 Review(s)
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

2 Reacties

  1. Joseph

    Dat ziet er super feestelijk uit!!

    Antwoord
    • Mariëlle van Stek

      Dankjewel Joseph! Ga jij ze maken?

      Fijne feestdagen!
      Mariëlle

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt