3 x groentespreads met aubergine, paprika en bloemkool
Isabel Boerdam

3 x groentespreads met aubergine, paprika en bloemkool

vrijdag 29 september 2017
Deze zomer stond ik samen met Verse Oogst op Share a Perfect Day. Hier heb ik ruim 500 lieve dames geïnspireerd om meer en creatiever te koken met groente en fruit. Onder andere met deze recepten voor drie zelfgemaakte groentespreads. Lekker voor op brood of om te dippen bij de borrel.

Wat heb je nodig voor een klein bakje groentespread?

Aubergine-sesamspread

  • 1 geroosterde aubergine (30-60 minuten op 200 graden in de oven tot zwart geblakerd en zacht van binnen)

  • 1 eetlepel tahini (sesampasta)

  • zout en peper naar smaak

  • optioneel: chilipoeder, citroensap, teentje knoflook


Paprika-fetaspread


  • 1 geroosterde rode paprika (20 minuten op 200 graden in de oven)

  • 1 eetlepel fetablokjes

  • zout en peper naar smaak

  • optioneel: chilipoeder, citroensap, teentje knoflook


Bloemkool-kerriespread


  • 200 gram (circa ¼) geroosterde bloemkool (20 minuten op 200 graden in de oven)

  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie

  • ½ theelepel kerriepoeder

  • zout en peper naar smaak

  • optioneel: chilipoeder, citroensap, teentje knoflook


Hoe maak je de groentespreads?

  1. Doe de geroosterde groente in een blender

  2. Voeg de eetlepel en de gewenste kruiden toe

  3. Mix tot een egale spread

  4. Breng op smaak met zout en peper, en desgewenst extra kruiden




Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.