Ube wordt ook wel de paarse zoete aardappel genoemd. Het heeft een licht zoetige smaak en een prachtige paarse kleur. In Amerika en Azië wordt de paarse wortel al veel gegeten, maar in Nederland mag dat nu ook wel gaan gebeuren. De gerechten die je ermee maakt zijn namelijk ontzettend lekker én mooi! Wij hebben drie recepten voor je op een rijtje gezet.
Heb jij een van deze recepten gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie in een reactie op Instagram, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!
Summary
Article Name
3x recepten met paarse zoete aardappel
Description
Ube wordt ook wel de paarse zoete aardappel genoemd. Het heeft een licht zoetige smaak en een prachtige paarse kleur. In Amerika en Azië wordt de paarse wortel al veel gegeten, maar in Nederland mag dat nu ook wel gaan gebeuren. De gerechten die je ermee maakt zijn namelijk ontzettend lekker én mooi!
Author
Mariëlle van Stek
Ube, heerlijk. Wij hebben op de Filipijnen ube ijs gegeten, echt een aanrader. Ook maken ze er veel gebak, cakes met ube. Ik heb ze nu voor het eerst in Nederland gekocht. Ga ze in de oven bakken.