Ben jij ook al met je gedachte bij het weekend en zie je jezelf al zitten met een cocktail in je hand? Op de redactie van De Hippe Vegetariër dagdromen we ervan om weer naar buiten te gaan en lekker te kunnen genieten van de zon met een goed drankje! Wij ontvingen van GUTsy Captain Kombucha de zomerse Ginger Lemon Kombucha, wat ons inspireerde om een paar alcoholvrije cocktails te maken. Hier vind je 4 recepten om het weekend mee in te luiden!
Refreshing kiwi kombucha
Ingrediënten
voor 2 personen
400 ml GUTsy Captain Kombucha ginger lemon
2 kiwi’s
1 limoen
15 g verse munt
10 ijsblokjes
Bereidingswijze
- Snijd de kiwi en hak de muntblaadjes. Doe het ijs met de gesneden kiwi en muntblaadjes in een blender en zet de blender aan totdat het ijs crushed ice is. Verdeel het ijs over twee glazen en schenk de kombucha erbij. Maak af met een schijfje limoen en een paar muntblaadjes. Serveer en geniet!
Grapefruit spice met rooibos
Ingrediënten
voor 2 personen
350 ml water
1 zakje rooibosthee
4 kaneelstokjes
10 ijsblokjes
2 grapefruits
Bereidingswijze
- Verdeel de ijsblokjes over de glazen. Zet ondertussen heet water op voor de rooibosthee.
- Giet het kokende water in een steelpan en laat hier de rooibosthee 5 minuten in trekken. Laat de rooibosthee daarna 10 minuten goed afkoelen.
- Pers het sap van 1 grapefruit uit en verdeel dit over de glazen. Vervolgens schenk je de afgekoelde rooibosthee in de glazen.
- Snijd de andere grapefruit in plakjes of driehoekjes en garneer deze samen met de kaneelstokjes in de glazen. Het feest kan beginnen!
Roseberry friz
Ingrediënten
voor 2 personen
4 el Van Vliet perenrood suiker voor stoofperen
1 citroen
4 takjes verse rozemarijn
6 el diepvries blauwe bessen
6 tl vlierbloesemsiroop
750 ml bruiswater
Bereidingswijze
- Snijd een partje citroen af en wrijf hiermee de randen van de glazen in. Spreid wat perenrood suiker uit over een stukje van de snijplank en zet het glas ondersteboven op de suiker. Draai het glas rustig rond voor een mooi verdeelde suikerlaag op de rand van het glas.
- Verdeel de bevroren blauwe bessen over de glazen. Pers de citroen uit.
- Verdeel het sap en de vlierbloesemsiroop over de glazen.
- Schenk bruisend bruiswater in de glazen. Zet de takjes rozemarijn daarna als garnering in de glazen. Serveer je mocktails en geniet!
Virgin Piña colada
Ingrediënten
voor 2 personen
2 el kokossnippers
400 g bevroren ananasstukjes
2 el agavesiroop
200 ml kokosmelk
Bereidingswijze
- Mix de bevroren stukjes ananas, agavesiroop en kokosmelk in een blender. Verdeel over mooie glazen en garneer met de kokossnippers. Geniet ervan!
Wat is jouw favoriete cocktail recept? Ga jij een van deze recepten uitproberen? Laat het ons weten via een reactie op de website of een berichtje op Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!
0 reacties