...

Komkommer met limoen

door | 2 aug 2023 | Borrel, De Hippe Vegetariër, komkommer, Recepten

Print Friendly, PDF & Email

Wil je alcoholvrij genieten, maar wil je een keer is iets anders dan een normaal frisje? Dan hebben we voor jou een mega lekker mocktail recept, namelijk ‘komkommer met limoen’. Deze mocktail komt uit het kookboek ‘Mocktail party‘ van Mono Mocktails. Op warme zomerdagen wil je niets liever dan een verkoelend drankje dat je dorst lest. Daarnaast is deze mocktail ook redelijk gezond. Komkommer zit namelijk boordevol hydraterend water en belangrijke vitamines, en limoen geeft je immuunsysteem een boost door de antioxidanten. Alcoholvrij hoeft helemaal niet saai te zijn en daarom delen wij speciaal dit zomerse mocktail recept met verfrissende smaken van komkommer en limoen!

 

Ingrediënten

voor 1 mocktail
3 blaadjes munt
1/2 komkommer
1/2 glas ijsblokjes
150 ml sparkling water
1 el limoensap
1 el bruine rietsuiker

garnering
1 komkommer
1 takje munt
1/2 limoen

 

Bereidingswijze

1. Schenk het limoensap in de blender. Voeg de komkommer, bruine rietsuiker en blaadjes munt toe. Sluit de blender goed en mix 30 seconden.
2. Zeef het mengsel boven het glas en voeg de helft van de ijsblokjes toe.
3. Snijd voor de garnering drie dunne schijfjes van de komkommer en ook van de limoen. Doe de schijfjes komkommer en limoen in het glas. Roer door met de cocktaillepel.
4. Maak van de rest van de komkommer een komkommerrol
5. Voeg de rest van de ijsblokjes aan het glas toe.
6. Leg het takje munt op je linkerhand en sla er met je rechterhand twee keer op, zodat de muntgeur en -smaak beter vrijkomen. Garneer de mocktail met een takje munt en een komkommerrol.

Heb jij dit gerecht gemaakt? Of heb je een ander favoriet gerecht uit het kookboek ‘Mocktail party. Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

Mocktail party
Bol.com | Libris
Mono Mocktails
€25,99 | Terra

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Komkommer met limoen
Published On
Tessa Emmen
Volg Tessa

Tessa Emmen

Experimenterende foodie at De Hippe Vegetariër
Bij onze stagiair staat gezonde voeding altijd centraal. Tessa verzorgt de lekkerste glutenvrije gerechten wegens haar coeliakie. Dit heeft er voor gezorgd dat Tessa erg creatief is geworden met koken en ze experimenteert er dan ook op los om gezonde en volwaardige maaltijden voor te schotelen. Tessa kijkt altijd elk jaar uit naar de zomer, zodat zij weer alle ijssalons van Amsterdam kan uitproberen.
Tessa Emmen
Volg Tessa

Latest posts by Tessa Emmen (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt