...

Avocadofrietjes met plantaardige kokosdip

door | 14 nov 2017 | Adv, avocado, Borrel, Food Trend, Recepten, Salade, Snack, Vegan

Print Friendly, PDF & Email

Avocadofrietjes. Hoe tof! Toen ik dit voor de eerste keer hoorde ben ik diezelfde dag nog gaan kijken hoe je ze maakt. Super simpel, met vier ingrediënten. Wat wil een mens nog meer? Ik maakte een vegan variant met aquafaba in plaats van ei, met een plantaardige kokosdip erbij die je zelfs van maar één ingrediënt maakt. Feestje!

Wat heb je nodig?
Voor de frietjes
1 avocado
20 gram bloem
50 milliliter aquafaba (kikkererwten vocht uit blik)
20 gram panco (Japans broodkruim)

Voor de vegan dip
50 gram Becel 100% plantaardig met kokosolie & amandelolie

Hoe maak je deze avocadofrietjes?

  1. Avond van te voren: zet een blik kikkererwten in de koelkast
  2. Verwarm de oven 180 graden Celsius en haal de Becel uit de koelkast
  3. Maak het blik kikkererwten open en meet 50 milliliter van het vocht (aquafaba) af
  4. Maak drie bakjes met de bloem, aquafaba en panco
  5. Maak de avocado schoon (schil eraf en pit eruit) en snij in reepjes
  6. Rol ieder avocadoreepje eerste in de bloem, dan in de aquafaba en tot slot in de panco, zorg dat alle zijden licht bedekt zijn en leg op een ingevet bakblik
  7. Ga zo door tot alle avocadoreepjes gedaan zijn en rooster gedurende 20 minuten in de oven
  8. Schep 50 gram uit het kuipje met Becel 100% plantaardig met kokosolie & amandelolie en doe in een leuk dipbakje.
  9. Haal de frietjes uit de oven en serveer met je plantaardige kokosdip. That’s it!

PS. Vind je het gek dat ik margarine gebruik als plantaardige dip? Check dan eens dit artikel. Veel mensen denken dat er heel veel troep in margarine zit, maar eigenlijk is dat helemaal niet waar. Het is een 100% plantaardig, verantwoord en duurzaam product, boordevol gezonde onverzadigde vetten – want Omega 3 en 6 houden het cholesterolgehalte op peil en zijn daarmee goed voor het hart!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Avocadofrietjes met plantaardige kokosdip
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Latest posts by Isabel Boerdam (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt